Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2416.38
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İmralı'ya yeni heyet gidecek

BDP Genel Başkanı Demirtaş, parti heyetinin en geç pazar gününe kadar İmralı'ya gitmesinin beklendiğini söyledi.
İmralı'ya yeni heyet gidecek
14 Eylül 2013 00:00:00
BDP Genel Başkanı Demirtaş, parti heyetinin en geç pazar gününe kadar İmralı'ya gitmesinin beklendiğini söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 20-25 gündür İmralı Adası'na gidemediklerini ve Öcalan ile görüşemediklerini söyledi.

Demirtaş, şöyle konuştu: "Şimdi paket İmralı'ya gitti mi gitmedi mi bunlar spekülasyon ötesinde bir anlam ifade etmiyor bizim için. Biz İmralı'ya gitmeden, sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirmeden bu süre zarfında son görüşmemizden bu yana ne tür gelişmelerin ve görüşmelerin olduğuna dair somut bilgi sahibi olamayız."

"Biz bu hafta en geç pazar gününe kadar bir BDP heyetinin İmralı'ya gideceğini tahmin ediyoruz" diyen Demirtaş, tarihin tam olarak netleşmediğini, ama görüşmenin pazar gününe kadar gerçekleşeceğini düşündüklerini aktardı.

Öte yandan, Bağımsız Mardin Milletvekili Türk: "PKK'nın sınır dışına çıkmayı durdurması sürecin bittiğini değil, tıkanıklığı gösterir" dedi. Türk, silahların susması, Kürtlerin meşru ve tabii taleplerinin karşılanmasına yönelik başlatılan çözüm sürecini desteklediklerini belirterek, hükümetin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini savundu.