Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2512.88
BIST 100
10739.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İnce'den 28 Şubat vaadi

CHP'nin seçim bildirgesinde eğitimin 1+8+4 şeklinde tanımlandığına dikkat çeken Bozdağ, "Bu, 16 yaşını doldurmayanların Kur'an kursuna gönderilemeyeceği anlamına gelir. Dolayısıyla da '28 Şubat'ı hortlatacağım' demektir" dedi.
İnce'den 28 Şubat vaadi
01 Haziran 2018 10:25:00
CHP'nin seçim bildirgesinde eğitimin 1+8+4 şeklinde tanımlandığına dikkat çeken Bozdağ, "Bu, 16 yaşını doldurmayanların Kur'an kursuna gönderilemeyeceği anlamına gelir. Dolayısıyla da '28 Şubat'ı hortlatacağım' demektir" dedi.

KORAY TAŞDEMİR

CHP'nin seçim beyannamesini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, beyannamede yer alan eğitim sisteminin 1+8+4 olarak düzenlenmesine tepki gösterdi. 9 yıllık kesintisiz eğitimi tamamlayamayanların hafızlık eğitimine gitmesinin mümkün olmayacağına dikkati çeken Bozdağ, "Bu 16 yaşını doldurmadan hiçbir velinin evladını Kur'an kurslarına gönderemeyeceği anlamına gelir. Dolayısıyla bu '28 Şubat'ı yeniden canlandıracağım demektir. '28 Şubatçıların yaptıkları doğrudur, AK Parti geldi, bu doğruları yok etti, ben yeniden 28 Şubat'ı hortlatacağım, demektir. İnce 28 Şubat'ı yeniden vaadediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hafızlık mümkün olmayacak

Bu şekilde hafızlığın da imkansız hale geleceğini anlatan Bekir Bozdağ, "Türkiye'de dinini öğrenmek isteyen insanların önüne 28 Şubatçıların koyduğu engel CHP zihniyeti tarafından yeniden konulacaktır. Milleti aldatıyorlar. Saadet Partililerin de bunu görmesi lazım. Şu anda 28 Şubat geldi ne yaptı, şimdi bunlar ne yapacak? Bütün vatandaşlarımızın buna karşı uyanık olması lazım. Türkiye'nin cumhurbaşkanlığına aday olan birinin milletin gözünün içine baka baka herkesin anlayacağı şekilde imam hatip ve meslek liselerinin orta kısmını kapatan bir ifade de, 'Öyle bir şey yok' demesini anlamakta zorlanıyorum. Herkesin bu metinden anladığı çok açıktır" dedi.

İmam Hatipleri abdestli mi kapatacak?

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı Ecevit Öksüz, Muharrem İnce'nin kesintisiz eğitim vaadinin darbeci zihniyeti post modern darbenin faillerini ve 28 Şubatçıları hatırlattığını ifade ederek " Bu vaat, üniversitelerde başörtüsü sorunundan dolayı eğitim hakları ellerinden alınmış kardeşlerimizi hatırlattı. Kuran eğitimin kesintisiz eğitim yüzünden verilememesini ve engellenmesini hatırlattı "diye konuştu. Türkiye'nin gerek insan hakları bağlamında gerek inanç özgürlükleri alanında önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Öksüz, "Darbelerin izlerini bir bir sildi. Türkiye yaşanabilir bir ülke normlarına ulaşmış bir ülke noktasına dönüştü. Muharrem İnce, abdestsiz evden çıkmadığını söylüyor merak ediyoruz, abdestli olarak mı imam hatipleri kapatacak? Buna izin vermeyeceğiz. 24 Haziran'da millet gereken cevabı kendisine verecektir" dedi.

TDV kurban