Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2394.42
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İngilizler yazdı! Rusya yeni bir saldırıya hazırlanıyor

İngiliz basını, Rusya'nın Ukrayna'ya yakın bölgelere çok fazla savaş gemisi konuşlandırdığını belirtti ve su kaynaklarına yönelik bir saldırı yapılabileceğini iddia etti.
İngilizler yazdı! Rusya yeni bir saldırıya hazırlanıyor
20 Nisan 2021 13:43:23
İngiliz basını, Rusya'nın Ukrayna'ya yakın bölgelere çok fazla savaş gemisi konuşlandırdığını belirtti ve su kaynaklarına yönelik bir saldırı yapılabileceğini iddia etti.

Milatgazetesi.com / ÖZEL

İngiliz Mirror gazetesi; Ukrayna'dan Kırım'a giden ve şu anda kesilmiş olan su kaynaklarına Rusya tarafından saldırı yapılacağını iddia etti.

Gazetenin askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre; Rusya bu saldırıyı su tedarik tesislerini ele geçirmek için yapıyor. Moskova'nın Ukrayna'ya yakın bölgede savaş gemilerinin sayısını arttırması da bu ihtimali destekliyor.

Karadeniz'de mevcut olan gemilere Hazar Denizi'nden gelen 15'ten fazla gemi eklendi vetoplam gemi sayısının bir tatbikat için fazla olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Rusya'nın 2014 yılında zorla ilhak ettiği Kırım'da 150 bin civarında silahlı askeri bulunuyor.

Kaynaklar göre "en olası" saldırı planı, Kırım'dan güney Ukrayna'ya yönelik bir deniz ve kara saldırısını kapsıyor.

'Kırım tarafından saldırı bekliyoruz'

Ukrayna, Rus işgalinin ardından Kırım yarımadasına yönelik su kaynaklarını kesti ve o tarihten bu yana yarımada su sıkıntısı çekiyor.

Mevcut durum hakkında açıklama yapan üst düzey bir Ukrayna askeri kaynağı "Rusya'nın; Kırım'a su sağlamak için güney Ukrayna'daki su tedarik tesislerini ele geçirmek için işgal altındaki Kırım'dan amfibi ve hava saldırısı olabileceğini tahmin ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak, Rus komutanların topçu ve havan ekipleriyle birlikte Doğu Ukrayna sınırı boyunca keskin nişancı birimleri konuşlandırdığını da sözlerine ekledi.

'Daha önce Gürcistan'da yapıldı'

Rus askeri konularında uzman yazar olan Bruce Jones ise şunları söyledi:

“Bu kadar farklı Rus filosundan bu kadar çok sayıda çıkarma gemisinin bir araya getirilmesi eşi görülmemiş bir şey. Bunlar gibi gemiler, Gürcistan'ın 2008 işgali sırasında konuşlandırıldı ve özel kuvvetler ile komandoları indirmek için kullanıldı. Bu hamle Gürcü sahillerinde çok çabuk oldu.

Şaşırtıcı olan şu ki, böyle bir manevra, eğer bir saldırı için değilse, bir tehdidi makul hale getirmek için son derece maliyetli bir yol.''