Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İngiltere Dışişleri Bakanı Gazze sorusuna cevap veremedi

05 Aralık 2023 08:25:53
İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn, ülkesinin Gazze'deki ateşkes çağrılarını reddeden tutumunu sert bir dille eleştirerek, Dışişleri Bakanı Leo Docherty'ye "İngiltere'nin Gazze'de askeri birlikleri var mı?" diye soru yöneltti.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn, Gazze'deki katliamlarla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Leo Docherty'ye İngiltere'nin Gazze'de askeri birliklerinin olup olmadığını sordu.

Corbyn, İşçi Partisi eski lideri olarak İngiltere'nin Gazze'deki ateşkes çağrılarına yanıt vermemesini eleştirerek, bombardımana son verilmesi gerektiğini vurguladı. Corbyn, İsrail'in saldırılarının Gazze'nin boşaltılması amacını taşıdığını belirtirken, İngiliz hükümetinin İsrail'e tam destek verdiğini ifade etti.

Gazze'de etnik temizliğe tanık oluyoruz

Jeremy Corbyn,Dışişleri Bakanı Leo Docherty'e "Gazze'de etnik temizliğe tanık oluyoruz. "Gazze'de yapılanlar, Uluslararası hukuka göre yasa dışıdır ve hiçbir şekilde orantılı bir tepki değildir. İngiltere'nin Gazze'de askeri birlikleri var mı?" diye sordu.

Ancak Dışişleri Bakanı Leo Docherty, bu soruya cevap vermeyi reddetti.

VF kat sağ