Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İpek kirpiğin zararları nelerdir? Nasıl cıkarılır?

Hemen hemen her kadın kirpiklerini rimel sürmeden kalıcı bir şekilde uzun ve dolgun görmek ister. Gelişen yöntemlerle bunun çaresini de buldular. İpek kirpik taktığınız zaman rimel gibi yıkayınca çıkmıyor. Belli bir süreye bağlı olarak istediğiniz kadar kalabiliyor. Türkan Şoray''ı hatırlatan kirpikleriniz olması belki güzel olabilir ama sonrasında bıraktığı kalıcı veya geçici hasarları düşündüğünüzde ipek kirpik takma fikrinden soğuyabilirsiniz. Cünkü oluşturabileceği hasarlar yabana atılacak şeyler değil.
İpek kirpiğin zararları nelerdir? Nasıl cıkarılır?
15 Eylül 2018 10:09:00
Hemen hemen her kadın kirpiklerini rimel sürmeden kalıcı bir şekilde uzun ve dolgun görmek ister. Gelişen yöntemlerle bunun çaresini de buldular. İpek kirpik taktığınız zaman rimel gibi yıkayınca çıkmıyor. Belli bir süreye bağlı olarak istediğiniz kadar kalabiliyor. Türkan Şoray''ı hatırlatan kirpikleriniz olması belki güzel olabilir ama sonrasında bıraktığı kalıcı veya geçici hasarları düşündüğünüzde ipek kirpik takma fikrinden soğuyabilirsiniz. Cünkü oluşturabileceği hasarlar yabana atılacak şeyler değil.

Hemen hemen her kadın kirpiklerini rimel sürmeden kalıcı bir şekilde uzun ve dolgun görmek ister. Gelişen yöntemlerle bunun çaresini de buldular. İpek kirpik taktığınız zaman rimel gibi yıkayınca çıkmıyor. Belli bir süreye bağlı olarak istediğiniz kadar kalabiliyor. Türkan Şoray'ı hatırlatan kirpikleriniz olması belki güzel olabilir ama sonrasında bıraktığı kalıcı veya geçici hasarları düşündüğünüzde ipek kirpik takma fikrinden soğuyabilirsiniz. Cünkü oluşturabileceği hasarlar yabana atılacak şeyler değil.

İpek Kirpiğin Zararları Nelerdir? Peki elde ettiğimiz görüntü aynada çok hoşumuza giderken bu görüntüyü elde etmek için başvurduğumuz yöntemlerden biri olan ipek kirpik uygulamasının zararları nelerdir?

1. Kendi kirpiklerinizin dökülmesine neden olur

İpek kirpik, kirpiklerinizin daha gür ve daha hacimli görünmesini sağlayan bir yöntemdir. Durum böyle olunca da kendi kirpiklerinizin dökülmesi biraz mantıksız gelebilir. Fakat ipek kirpik uygulaması yapılırken kullanılan yapıştırıcının etkisiyle kendi kirpik kökleriniz zarar görür ve güçsüzleşir. Güçsüzleşen kirpikleriniz ise gerek ipek kirpiklerinizin çıkarma işleminde gerekse günlük kullanımında dökülmeye başlayacaktır.

2. Gözlerinize zarar verebilir

Uzun kirpiklerle derin bakışlar tabi ki reddedilecek bir şey değil. Fakat biz kadınlar eğer ipek kirpik uygulaması yaptırdıysak göz makyajından vazgeçmek zorunda kalabiliriz. Nedenine gelecek olursak eğer; göz makyajını çıkarmak için kullanılan makyaj temizleyicilerin içinde bulundurduğu yağ, alkol gibi maddeler ipek kirpikleriniz için kullanılan yapıştırıcıların gözünüze kaçmasına neden olabilir. Bu durumda gözlerinizde birtakım rahatsızlıklar meydana gelir ve belki de geri dönüşü zor bir yola girebilirsiniz. Eğer her şeye rağmen ipek kirpik yaptırmak istiyorsanız ne yazık ki göz makyajı yapmaktan kaçınmanız gerekecek.

3. Alerjiye neden olur

İpek kirpik uygulamasında daha önce bahsettiğimiz gibi etkili yapıştırıcılar kullanılıyor. Yapıştırıcılar sayesinde tek tek olan kirpikler kendi kirpiklerinizin yanına eklenerek daha dolgun ve hacimli kirpikler elde etmeniz sağlanır. Durum böyle olunca da belki de vücudun en hassas yeri olan gözlerde, kullanılan yapıştırıcının kişide alerjiye neden olması ile birlikte gözde yanma, kızarıklık, batma gibi rahatsızlıklara neden olabilir.

4. Göz enfeksiyonuna sebep olur

Gözlerinizi ön plana çıkarmaya çalışırken sizi çok üzecek göz enfeksiyonuna yol açabilirsiniz. Her ne kadar aynadaki görüntü kişi için mükemmel olsa da ipek kirpik uygulamasında kullanılan yapıştırıcının etkisiyle kendi kirpikleriniz yapışabilir, yapıştırıcının su dahi değse akma riski gözlerinizde enfeksiyona neden olabilir. Kendi kirpiklerinizin yapıştırıcaya fazla maruz kalması ile de kirpikleriniz dökülmeye başlayacaktır.

5. Sağlıklı bir uykuya engel olur

Eğer sürekli sırt üstü yatan biri değilseniz hatta sırt üstü uyuyamayan biriyseniz size kötü bir haberimiz var; ipek kirpik taktırmanız durumunda rahat bir uykuyu unutmalısınız. İpek kirpik uygulamasında kirpiklerinize çok dikkat etmelisiniz. Oldukça hassas olan bu kirpikler çok kolay kopabilen ve kırılabilen bir yapıya sahipler. Eğer ipek kirpiklerinizle yüz üstü ya da yan yatacak olursanız kirpikleriniz kırılabilir, kopabilir hatta gözünüze batabilir. Bu yüzden eğer yüzüstü yatmayı seviyorsanız ipek kirpik uygulaması yaptırdığınız takdirde rahat bir uyku uyuyamaz ve dinlenemezsiniz.

6. Uzun süreli kullanımda kalıcı kirpik kaybına neden olabilir

İpek kirpik uygulamalarının arasında göz kapağınızın ve kirpik diplerinizin kendini yenilemesi için fırsat veren bir süre bırakmalısınız. Aksi takdirde ipek kirpikler ile birlikte dökülen kirpikleriniz kendini yenileyemez ve tekrar uzamayı başaramaz. Bu durumda da ipek kirpiklerinizi çıkardığınızda tamamen kirpiksiz kalabilirsiniz. Kalıcı ipek kirpik uygulamasında çok sık olmamakla birlikte kalıcı kirpik kaybı yaşayan birçok kişi mevcut.

7. Tiroit bezlerinin çalışmasını engeller

Gözlerimiz vücut için çok önemlidir. Gözlerimize yaptırdığımız her bir işlem vücudumuzda bazı aksaklıklara neden olabilir. İşte bunlardan biri de ipek kirpik uygulaması. Her ne kadar sadece gözlere ve kirpiklere zararı var gibi görünse de ipek kirpik uygulaması yapıldığı takdirde tiroit bezlerinin daha az ya da düzensin çalışmasına neden olur. Özellikle demir hastalığı olan kişilerin ipek kirpik uygulaması yaptırmaması uzmanlar tarafından tembihlenmiştir. Eğer ipek kirpik yaptıracaksınız önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

8. Gözlerde hassasiyete sebep olabilir

İpek kirpik uygulaması her göze tek tek yapılan bir uygulamadır. Her bir gözünüze tek tek kirpikler sıra sıra yapıştırıcıyla yapıştırılır. Bu yüzden uygulanması kısa süren bir işlem değildir. Yaklaşık bir saat boyunca ipek kirpik uygulaması yapılır. Bu yüzden gözlerinizin bu kadar uzun süre kimyasal bir işlem uygulanması hassasiyete sebep olabilir. Uygulanma sırasında gözünüze yapıştırıcı kaçması sonucunda gözününde yanma ve batma meydana gelebilir ve sizi rahatsız edebilir.

İpek kirpik nasıl çıkartılır?

İpek kirpiklerin doğal kirpiklere ve göz kapaklarına zarar vermeden çıkarılması için özel bir solüsyonun kullanılması gerekiyor. Yapıştırıcıyı yumuşatan bu solüsyon, kirpiklerin kolayca yerinden sökülmesini sağlıyor. Solüsyon olmaksızın, elle yolmak ise uzmanlar tarafından kesinlikle önerilmiyor.

İpek kirpik kullanırken bunlara dikkat edin:

Kirpiklerin sentetik malzemeden değil, cildinizle uyumlu, doğal malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat edin. Kullanılan yapıştırıcının kalitesiz olması göz sağlığınızı tehdit edebilir. Maskara uyguladığınız kirpikleri temizlerken yağ içermeyen temizleyicileri tercih edin. Sabun, köpük ve jel gibi temizleyiciler, kirpiklerin daha kısa sürede dökülmesine neden olur. Yüz üstü yatmak kirpiklerin daha çabuk dökülmesine neden olur ve kullanım süresini kısaltır. Kirpiklerinizi çıkartırken, yaptırdığınız uygulama türüne göre uygun solüsyonu kullanılmasına dikkat edin. Doğal kirpiklerinize zarar vermemek için ipek kirpikleri asla kendiniz çıkarmaya kalkışmayın. Profesyonel uygulama gerektiren bu işlem için bir uzmandan yardım alın.