Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2411.68
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Apple mağazalarına saldırı! Her şeyi yağmaladılar

27 Eylül 2023 10:55:47
Dün gece ABD'de, iPhone 15 ve diğer yeni ürünlerin piyasaya sürüldüğü birçok Apple Store'un yağmalandığı olaylar yaşandı. Philadelphia şehrindeki hırsızlar, şehir merkezinde bulunan Apple, Lululemon ve Footlocker gibi mağazaların camlarını kırarak içeri girdi.

ABD’de dün gece iPhone 15 ve diğer yeni ürünlerin satışa sunulmasıyla birlikte çok ilginç görüntüler yaşandı.

20 kişi tutuklandı

Philadelphia kentindeki hırsızlar, şehir merkezindeki Apple, Lululemon ve Footlocker gibi mağazaların camlarını kırarak yeni ürünleri çaldı.

Polis, kaosu canlı yayınlayan bir kadınla birlikte yaklaşık 20 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Mağaza mağaza yağmaladılar

Şehir polisi, yaklaşık 100 çocuktan oluşan büyük bir grubun mağaza mağaza dolaşıp yağmalamaya devam ettiğini söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan videolar, polis memurlarının, bazıları Cadılar Bayramı maskesi takan hırsızları bir Lululemon mağazasında isyan çıkarırken yakalamaya çalıştığını gösteriyor.

Olay, şehir merkezinin kalbindeki Walnut Caddesi'nde meydana geldi ve yakındaki Foot Locker ve Apple mağazasını da etkiledi.

Şehirdeki polis, şu ana kadar 15 ila 20 kişiyi tutukladıklarını ve olay yerinden iki ateşli silah ele geçirdiklerini söyledi.

Görüntülerde, polislerin olay yerine gelip tutuklamaya başladığı sırada Lululemon şubesinin dışındaki kaldırımda yığılmış bisikletler ve mal yığınları görülüyor.

Çok sayıda elektronik eşya çalındı

Apple mağazasındaki görüntülerde, iPhone'ların ve diğer elektronik eşyaların stantlardan söküldüğü görülüyor.

Mağazanın dışını koruyan polis memurlarının bir adamı kelepçelediği görülüyor. Bir polis minibüsünün arkasına götürülürken arka planda çok sayıda kişinin bağırdığı duyulabiliyor.

Polis, bir polis aracının hasar gördüğünü ancak şu ana kadar herhangi bir yaralanma bildirilmediğini söyledi.

app_3bbe8ad5d79e8fbbf5b74992bbf09b80.JPG

Iphone ne zaman faaliyete geçti?

iPhone, Apple tarafından tasarlanan ve üretilen multimedya ve internet özelliklerini destekleyen akıllı telefondur. İlk modeli eski Apple CEO'su Steve Jobs tarafından 29 Haziran 2007'de tanıtılmıştır.

iPhone'da dahili kamera, yazılı mesajlaşma ve görsel sesli mesajlar, taşınabilir medya çalar, Safari internet tarayıcısı, e-posta ve kablosuz internet özellikleri bulunmaktadır. Kullanıcı arayüzü çoklu dokunmatik ekrana uygun olarak fiziksel klavye yerine sanal klavye özelliği ile birlikte oluşturulmuştur. 3. parti yazılım desteği de bulunduran iPhone, 2008'in ortalarında faaliyete geçen App Store sayesinde 1.3 milyondan fazla Apple tarafından onaylanmış uygulamayı desteklemektedir. Bu uygulamalar App Store içinde yirmi farklı türe ayrılarak listelenmektedir. Modellerde Apple silicon işlemcileri kullanılmakdadır.

iPhone'un on üç farklı modeli bulunmaktadır. On üç modelin ilk beş modelinin 3,5 inç ekranı varken altıncı telefon olan iPhone 5'te ilk defa ekran boyutu değiştirilerek 4 inç yapılmıştır.