Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İQRA Türkiye derneği açılışını gerçekleştirdi

İQRA Türkiye Derneği 22 Temmuz Cumartesi günü Bahariye Mevlevihanesinde açılışını gerçekleştirdi.
İQRA Türkiye derneği açılışını gerçekleştirdi
25 Temmuz 2023 14:51:07
İQRA Türkiye Derneği 22 Temmuz Cumartesi günü Bahariye Mevlevihanesinde açılışını gerçekleştirdi.

Güney Afrika ve bir çok yerde yardım faaliyetlerini sürdüden İQRA, 22 Temmuz Cumartesi günü katılımcı ve misafirlerin de yoğun olduğu program ile İQRA Türkiye Derneğinin açılışını gerçekleştirdi.

Kuran Tilaveti ile başlayan program, İQRA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarı, konuşmasıyla devam etti.

dsc06044-1_7aadd14b28110295d3e5d959a7ecb272.jpg

'Bir ümmet adı ile çalışma yapmaktayız!'

İQRA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarı, “İQRA olarak 11 yıldır bölgede her milletten, her ırktan Müslüman kardeşlerimizle çalışma yapıyoruz. 4 yıldır ortak isim adı altında “Bir Ümmet” adı ile Türkiye’de çalışma yapmaktaydık. Ancak artık Türkiye’de uluslararası platformlarda da olduğu gibi İQRA İnsani Kalkınma, Rehberlik ve Adalet Derneği olarak var olmaya karar verdik. Varlığımızı delillendirecek pek çok projeden bahsetmiş olduk. Kuzey Suriye ve İdlib özelinde yaptığımız her çalışmanın resmi protokollerle işletildiğini, özellikle de Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayarak çalıştığımızı, AFAD ile ortak çalışmalarımızın olduğunu belirtmek isterim.

'Bilgi anahtardır'

Derneğimiz her ne kadar başlangıçta bir insani yardım derneği olarak faaliyet göstermeye başlamışsa da savaş mağduru insanlarımızın sadece insani yardımlar ile hayata tutunamayacağını zaman içerisinde fark etmiştir. İşte bu sebeple artık kendimizi kalkınma ve rehberlik kavramları ile tanımlamaktayız. Bilgi anahtardır sloganı ile Türkiye’de başladığımız bu yolculukta eğitim eksenli çalışmalarımıza, Türkiye’deki kurumumuzda da başladığımızı belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Ercan Sarı şöyle devam etti:

“Bu kutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bundan sonra da beraber olacağımızı telakki ederek gururla yolumuza devam edeceğimizi bilmenizi isteriz. Ümmetimiz var. olsun. Ahlakımız var olsun. Adaletimiz var olsun. Kardeşliğimiz her daim etkin ve canlı olsun.” Açıklamasında bulundu.

dsc06110-1_d0a499067ae8eb839ce8856786381136.jpg

'İyilik için bir arada olmamız gerekmektedir'

İQRA Türkiye Derneği Yönetim Danışmanı Ahmed Hanif, Hepinizin katıldığı için teşekkür ederim. Ben konuşma yapmaya alışık değilim, çünkü çalışmam her zaman perde arkasında oldu, ama bazen daha büyük fayda için rahat alanınızdan çıkmak zorundasınız. Bugün burada farklı arka planlardan gelen insanların bu şekilde karışık bir topluluğunu görmek güzel: Türkler, Pakistanlılar, Araplar, İngilizler ve diğerleri. Ümmetin bir parçası olmanın önemli bir yönü, zor ve kolay zamanlarda birlikte durabilmemizdir, iyilik için bir arada olabilmemizdir.” Dedi.

dsc06230-1_5d02b947ff2f5f1890c80cfcf91b6821.jpg

'İslam toplumsal ve ekonomik adaletin sağlanmasına adanmıştır'

İQRA Türkiye Güney Afrika Başkanı Shikh Yusuf, “İslam kültürünün en önemli işlevlerinden biri temel ihtiyaçların ve gereksinimlerin karşılanmasıdır. İslam, toplumsal ve ekonomik adaletin sağlanmasına adamıştır, kardeşlik ve sempati duygusunu yok eden ekonomik haksızlıkların ortadan kaldırılmasına kendini adamıştır. Hayatımız, servetlerimiz ve sahip olduğumuz her şey Allah'tan tüm insanlara bir nimettir. İslam, adaleti vurguladığı ve herkesin insanca bir yaşam standardına sahip olmasını garanti altına alan servet ve kaynakların yeniden dağıtımını içeren bir sistemdir.” Dedi.

250’den fazla misafirin ve katılımcının gerçekleştiği İQRA Türkiye Derneği açılış programı konuşmacılardan sonra Ilahi, dualarla son buldu.