Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Irak Türkmen Cephesi, 29'uncu kuruluş yıl dönümünü Erbil'de kutladı

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) 29'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Irak'ın Erbil kentinde tören düzenlendi.
Irak Türkmen Cephesi, 29'uncu kuruluş yıl dönümünü Erbil'de kutladı
24 Nisan 2024 16:47:05
Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) 29'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Irak'ın Erbil kentinde tören düzenlendi.

ITC Erbil Ofisinde düzenlenen etkinliğe, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu ile bölgedeki yabancı misyonların ve siyasi partilerin temsilcilerinin yanı sıra Türkmen siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Türkmen Bakan Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ITC'nin 24 Nisan 1995'te Erbil'de kurulduğunu hatırlatarak, 29. Kuruluş yılı dolayısıyla Erbil’de bir tören düzenlediklerini söyledi.

ITC’nin Irak Türkmenlerinin önemli bir siyasi partisi olduğunu vurgulayan Maruf, ITC’nin bugüne kadarki çalışmalarında Irak ve IKBY’deki Türkmenlerin hak ve hukuklarına büyük katkı sağladığını kaydetti.

Maruf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’ta Bağdat ve Erbil’e ziyaretinin de önem taşıdığını ve tarihi bir ziyaret olduğunu belirterek, “Biz Iraklı Türkmenler olarak da bu (Türkiye ile Irak ve IKBY arasındaki) ilişkileri destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Ortadoğu’da önemli bir ülkedir. Her zaman Irak’ta Türkmenlere büyük bir katkı ve destek sağlamıştır.” diye konuştu.

IKBY Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab da burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erbil’e ziyaretin ilişkilerin canlanması için önemli bir vurgu olduğunu belirterek, bölgedeki istikrarın temel hedefleri olduğunu söyledi.