Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2388.33
BIST 100
10225.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı düzenlendi

20 Nisan 2024 08:55:57
ABD'nin, Irak'ın Babil vilayetindeki Şii milis güçlerinin merkezine hava saldırısı düzenlediği rapor edildi.

Orta Doğu'da gerilim artıyor. İran'ın İsrail'e yönelik füze ve İHA saldırısının ardından bölgede yeni bir çatışma endişesi yükselirken, Irak'ın Babil kentindeki Haşdi Şabi genel komutanlık merkezi ve zırhlı araç yerleşkesine hava saldırısı düzenlendi. Yetkililer, hava saldırısının sorumlusunun henüz belirlenmediğini bildirdi.

Haşdi Şabi ABD'yi suçladı

Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi "Facebook" hesabından yapılan açıklamada ise, "Babil'de askeri Kalso Üssü'ndeki Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü'ne ABD tarafından düşmanca hava saldırısı düzenlendi." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, saldırıda ölü ya da yaralı olmadığını belirtildi. Babil şehrine bağlı El-Müseyyeb ilçesinde bulunan Kalso Askeri Üssü hedef alındı.

Saldırı sonrası bölgede büyük çapta yangın çıktığı görüldü.

ABD Haşdi Şabi'yi yalanladı

ABD Ordusu, Haşdi Şabi'nin duyurusu sonrası yazılı açıklama yaparak, "ABD'nı̇n Irak'ta hava saldırıları düzenledı̇ğı̇ haberlerı̇ doğru değı̇l." ifadelerini kullandı.

'Tepkimiz hızlı ve maksimum seviyede olacaktır'

İran Dışı̇şlerı̇ Bakanı ise, "İsrail, yeni bir maceraya kalkışır ve İran'ın çıkarlarına karşı hareket ederse, bundan sonrakı̇ tepkimiz hızlı ve maksimum seviyede olacaktır” mesajını verdi.