Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2466.30
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İrlanda'da 195 bin inek öldürülecek

Birileri dünyaya yapay et ve böcek yedirmeye çalışırken, İrlanda'dan tartışmaları alevlendirecek bir haber geldi. Ülkede 3 yıl boyunca 195.000 bin ineğin öldürmesi planlanıyor.
İrlanda'da 195 bin inek öldürülecek
08 Haziran 2023 12:33:42
Birileri dünyaya yapay et ve böcek yedirmeye çalışırken, İrlanda'dan tartışmaları alevlendirecek bir haber geldi. Ülkede 3 yıl boyunca 195.000 bin ineğin öldürmesi planlanıyor.

Haber: milatgazetesi.com

İrlanda yönetimi, sözde iklim krizi hedeflerine ulaşmak için yılda 65 bin olmak üzere toplamda 195 bin ineği katletmeyi planlıyor. Yetkililer, bu katliamı ‘’İrlanda'nın tarım endüstrisindeki sera gazı emisyonlarının 2030 yılına kadar yüzde 25 azaltılması gerekiyor. Bu, ülkenin 2030 yılına kadar toplam karbon emisyonlarını yarıya indirmeyi ve 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı taahhüt eden en son İklim Eylem Planı’nın bir parçasıdır" sözleriyle savunuyor.

İrlandalı çiftçiler karşı çıktı

Söz konusu karar İrlandalı çiftçilerin tepkisiyle karşılaştı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, bu planın ‘biftek fiyatını artıran piyasa manipülasyonu' olduğunu söyledi.

Böcek ve yapay et dayatması

Öte yandan son yıllarda böcek eti ve yapay et propagandası giderek artıyor. Bazı ünlü isimler böcekten yapılan burgerleri kameralar karşısında yerken, vegan örgütler devreye sokularak kitle eylemleri düzenleniyor.

Avustralya’nın başı beladan kurtulmadı

Avustralya'nın güneyinde kuraklık nedeniyle 5.000 yabani deve, tüm dünyanın tepkisine rağmen helikopterlerden tüfeklerle açılan ateşle öldürüldü. Katliamdan kısa bir süre sonra ülke uzun süren sel felaketleriyle boğuştu.

Peygamber’den hayvanlarla ilgili çok önemli uyarı

Resulullah (S.A.V.) bir yolculuğu esnasında bir bahçede bağlı bir devenin inlediğini görünce ona doğru yöneldi. Şefkatli elleriyle devenin kulaklarını okşamaya başladı. Hayvancağız hemen sakinleşiverdi. Zavallı hayvanın aç bırakıldığını anlayan Peygamberimiz, “Kim bu devenin sahibi?” diye seslendi. Ensar'dan bir delikanlı, “O benimdir, ey Allah’ın Resulü” diyerek cevap verdi. Bunun üzerine Hz. Peygamber ona döndü ve “Sana verdiği şu deve hakkında Allah’tan korkmuyor musun?” diyerek (Ebû Dâvûd, Cihâd, 44) sahibine hayvanların birer emanet olduğunu ve onların haklarına riayet edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Zira onlar olmasaydı semadan yağmur inmezdi (İbn Mâce, Fiten, 22).