Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2399.27
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşçiye de işverene de müjde!

"2019 İstihdam Seferberliği" programında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İşverenlerimizin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet olarak biz karşılayacağız" dedi.
İşçiye de işverene de müjde!
25 Şubat 2019 17:30:00
"2019 İstihdam Seferberliği" programında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İşverenlerimizin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet olarak biz karşılayacağız" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin(TOBB) ortaklaşa düzenlediği "İstihdam Seferberliği 2019" programında konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına yönelik ilk adımı atıyor, kampanyayı 'Burası Türkiye Burada İş Var' sloganıyla başlatıyoruz" dedi. Programda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, "İşverenlerimizin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet olarak biz karşılayacağız. İzleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Hisacıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda yeni istihdam seferberliği başlatılması çağrısında bulunduğunu hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına yönelik ilk adımı atıyor, kampanyayı 'Burası Türkiye Burada İş Var' sloganıyla başlatıyoruz" ifadesini kullandı.

İş dünyasına çağrı, 'İstihdam kampanyasına katılın'

İş dünyasına çağrıda bulunan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam kampanyasına katılın, bu tarihi desteklerden faydalanın. En az bir işsiz vatandaşımızı işe alıp hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak kazanan siz olun" diye konuştu. Dünün en çok kazananlarının Türkiye'ye yatırım yaparak istihdam sağlayanlar olduğunu vurgulayan Hisacıklıoğlu, "Yarının en çok kazananları da bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak. Bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için, 'Burada iş var, aş var, gelecek var' diyoruz" dedi.

İşverene müjde

Programda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İşverenlerimizin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet olarak biz karşılayacağız. İzleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceğiz." dedi. Selçuk, Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması için kalkınmaya dair projelerin ve hamlelerin hız kesmeden sürdürüleceğini ifade etti.

"Aktif iş gücü programlarından yaklaşık 3,1 milyon kişi yararlandı"

Türkiye'nin 16 yılda 3,5 kat büyüdüğünü anlatan Selçuk, bu süreçte uygulamaya konulan reformlarla, "İş Yapma Kolaylığı" bakımından, Türkiye'nin dünyada 43. sıraya kadar yükseldiğini aktardı. Bakan Selçuk, "2002'de 727 bin olan sigortalı çalıştıran iş yeri sayımız 1,9 milyona, aktif sigortalı sayımız 12 milyondan 22,3 milyona yükseldi. Aynı dönemde, aktif iş gücü programlarımızdan yararlanıcı sayısı ise yaklaşık 3,1 milyona ulaştı" diye konuştu.

Birinci 100 günlük icraatlarının başarıyla bitirildiğini, ikinci 100 günlük icraatların süratle tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Selçuk, bu kapsamda kolay işverenlik uygulamasının genişletilmesi, aktif iş gücü programlarının yaygınlaştırılması ve yabancı çalışma iznine yurt dışından başvurunun kolaylaştırılması gibi hizmetlerin hayata geçirildiğini söyledi.

"Asgari ücret desteğine bu yıl da devam ediliyor"

Selçuk, "Bugün burada bir müjde daha vermek isterim. 100 Günlük Eylem Planı'nda olan, 'teşvikten kazancım ne kadar' uygulamasıyla da işverenlerimiz sunduğumuz teşvik ve desteklerden ne kadar fayda sağlayacaklarının bilgisine ulaşacaklar inşallah. İşverenlerimizin nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet olarak biz karşılayacağız. İzleyen 9 ayda da prim ve vergileri ödemeye devam edeceğiz" dedi.

Mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alınan her bir sigortalının, asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergilerinin 12 ay boyunca karşılandığını hatırlatan Selçuk, 2016'da başlatılan asgari ücret desteğine bu yıl da devam edildiğini bildirdi. Selçuk, geçen yıl 9 ay olarak uygulanan desteğin süresinin bu yıl 12 aya çıkarıldığını ifade etti.

150 milyar lira destek

Tüm teşviklerden yararlanan işletme ve çalışan sayısının gün geçtikçe daha da artığına işaret eden Selçuk, "Bakanlık olarak geçen hafta açıkladığımız teşvikle beraber 18 ayrı teşvik ve destek uygulamamızla 1,7 milyona yakın işverenimize, 11 milyondan fazla sigortalımıza halihazırda destek vermekteyiz" diye konuştu. Selçuk, prim teşviklerinin hayata geçirildiği 2004 yılından bu yana işverenlere 150 milyar liraya yakın destek sağlandığını kaydetti.