Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2449.25
BIST 100
10148.45
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgal güçleri yine bir çocuğu darp etti

​İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Kudüs'ün Babu'l-Amud bölgesinde Filistinli bir çocuğu darp ettikten sonra gözaltına aldı.
İşgal güçleri yine bir çocuğu darp etti
31 Ekim 2021 09:32:18
​İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Kudüs'ün Babu'l-Amud bölgesinde Filistinli bir çocuğu darp ettikten sonra gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin adı açıklanmayan bir çocuğu darp ettiğini ve gözaltına aldığını, Babu’l-Amud bölgesinde tedbirlerini yoğunlaştırdığını söyledi.

Kudüs’ün Babu’l-Amud bölgesinde Filistinlilerin bulunmasını engellemeye çalışan işgal güçlerinin son iki hafta içinde bölgede gördüğü Filistinlilere saldırılarını yoğunlaştırdığı kaydedildi.

Öte yandan, dün akşam Yahudi yerleşimcilerin El-Halil kentinin Eski Belde semtindeki Cabir Mahallesi’nde Filistinlilere saldırdığı ifade edildi.

El-Halil’de insan hakları konusunda faaliyet gösteren aktivist Arif Cabir, bir grup Yahudi yerleşimcinin Filistinli bir gencin yüzüne biber gazı sıktığını ve gencin yüzünde yanıklar oluştuğunu bildirdi.

Cabir, işgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin Cabir ailesine de sözlü saldırıda bulunduğunu, çirkin sözlerle küfrettiğini ve üzerlerine doğru pis şeyler attığını söyledi.

Filistinli aktivist, El-Halil kentini tamamen Yahudileştirmek isteyen Yahudi yerleşimcilerin kutlama yapmak amacıyla Eski Belde semtine ve mahallelerine gelmeye devam ettiğini belirtti.

İşgal güçleri tarafından korunan Yahudi yerleşimci çeteleri Batı Şeria’da Filistinlilere, evlerine ve araçlarına saldırıyor, tarım arazilerini tahrip ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi