Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2408.35
BIST 100
10239.18
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalci İsrail Gazze'yi enkaza çevirdi!

11 Ekim 2023 10:37:50
İşgalci İsrail ordusu tarafından Abluka altına alınan Gazze'de elektrik, su akışı kesilirken adeta bir insanlık dramı yaşanıyor. Yoğun bombardıman altında kalan Gazze'de sokaklar enkaza dönerken Filistin, Gazze'ye gıda ve tıbbi yardım ulaştırabilmek için "güvenli koridor" oluşturulmasını talep etti.

İşgalci İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ediyor.

İşgalci İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Şimdi tam taarruza geçiyoruz." açıklamasını yaparak Gazze'nin "eskisi gibi olmayacağını" vurguladı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de beyaz fosfor kullanmış olabileceğini iddia ederek, "İşgalci İsrail, Filistinlilere karşı uluslararası yasaklı beyaz fosforu kullanıyor." dedi. İsrail'in bu maddeleri Gazze'nin kuzeyindeki Kerame bölgesinde kullanmış olabileceği bildirildi.

İsrail savaş uçakları, Gazze'yi gece boyunca yoğun bir şekilde bombaladı. Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrine düzenlenen hava saldırısı sonucu birçok bina yıkıldı. Şehrin batısındaki Mecmai Ensar bölgesinde ise yoğun dumanlar yükseldi.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail bombardımanı nedeniyle yıkılan evlerin sayısının fazla olmasından dolayı kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığını bildirdi. Hava saldırılarına maruz kalan bölge sakinleri, şehir merkezine sığınmak zorunda kaldılar.

137 binden fazla Filistinli, Birleşmiş Milletler okullarına sığındı

Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalar nedeniyle 137 binden fazla Filistinli, güvenlik arayışıyla Birleşmiş Milletler okullarına sığındı.

Ayrıca, Birleşmiş Milletler Gazze'de bulunan bir okulun İsrail tarafından "doğrudan" hedef alındığını açıkladı. Bu olay, çatışmaların okullara sıçradığı ve sivillerin güvende olmadığına dair bir gösterge olarak dikkat çekiyor.

Gazze Şeridi, İsrail'in yoğun hava saldırıları sonucu hayalet bir şehre dönüşmüş durumda. Saldırılar nedeniyle elektrik ve su kesintileri yaşanırken, gıda akışı da durmuş durumda.

Bu kriz nedeniyle Filistin, Gazze'ye gıda ve tıbbi yardım sağlanabilmesi için "güvenli koridor" açılması çağrısı yapıyor. Gazze'deki yaşam koşulları hızla kötüleşiyor.

Ayrıca, Hamas Hareketi yöneticileri, ele geçirilen İsrailli esirler üzerinde işkence veya öldürme iddialarını reddediyorlar. Bu noktada, direniş güçlerinin tüm esirlere insanca muamele yaptığını vurguluyorlar.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda çok sayıda sivil öldü ve yaralandı, ayrıca gazeteciler de saldırılardan etkilendi.

gazze_1e9b1d2092a05d5785d93c1379a7a45b.jpg

Başkan Erdoğan'dan dünyaya net mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Bakın şu anda Gazze'ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları? İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde siz suyu kesemezsiniz. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde elektriği kesemezsiniz. Şu anda düşünebiliyor musunuz, Gazze'de acaba hastaneler ne durumda? Çalışıyor mu? Maalesef. Ama acımasızca ibadethaneler, hastaneler, hepsi vuruluyor. Bunlar yapılırken kimse bir şey söylemiyor." ifadelerini kullandı.