Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2437.80
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalci İsrail güçleri Şeria'nın batısındaki evlere baskın düzenledi

16 Nisan 2024 11:19:29
İşgalci İsrail güçleri, sabahın erken saatlerinde işgal altındaki Şeria'nın batısındaki bazı şehir ve kasabalara baskınlar düzenleyerek birçok Filistinliyi gözaltına aldı. Aynı zamanda, 12 Nisan'dan bu yana Şeria'daki Mugayyir köyünde İsrailli işgalciler evleri ve arazileri ateşe veriyor.

İşgalci İsrail askerlerinin Şeria'nın batısında gerçekleştirdiği baskınlar ve gözaltılara ilişkin haberler gelmeye devam ediyor. Kalkiliya kentinde yapılan baskınlarda birçok evde arama yapıldığı ve güvenlik nedeniyle okullarda ders saatlerinin ertelendiği belirtildi. Ayrıca, Habla beldesinde en az 4 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

5 Filistinliyi gözaltına aldılar

İşgalci İsrail askerlerinin Cenin ve Tulkerim kentlerinde de benzer operasyonlar düzenleyerek en az 5 Filistinliyi gözaltına aldığı aktarıldı. Ayrıca, Beytullahim, El Halil ve Ramallah gibi bölgelerde de ev aramaları gerçekleştirildi.

Bu baskınlar, bölgede gerginliğin arttığı bir dönemde meydana geldi. Son günlerde, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında artış yaşandığı rapor edilmişti. Filistin Sağlık Bakanlığı, 12 Nisan'dan bu yana yapılan saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 75'inin yaralandığını açıklamıştı.

Yahudi işgalciler evleri ateşe verdi

Özellikle Mugayyir köyü gibi bölgelerde Yahudi işgalcilerin Filistinlilere ait evlere ve araçlara zarar verdiği, hatta bazılarını ateşe verdiği belirtilmişti.