Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalci İsrail Şeria'nın batısını kuşattı

İşgalci İsrail ordusu, Şeria'nın batısındaki Cenin kentine baskınlar düzenledi. Cenin Mülteci Kampı ile 3 hastaneyi kuşatan işgalci İsrail Filistinlilerle çatışmaya girdi.
İşgalci İsrail Şeria'nın batısını kuşattı
29 Kasım 2023 07:13:43
İşgalci İsrail ordusu, Şeria'nın batısındaki Cenin kentine baskınlar düzenledi. Cenin Mülteci Kampı ile 3 hastaneyi kuşatan işgalci İsrail Filistinlilerle çatışmaya girdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, işgalci İsrail ordusu Cenin şehrine buldozerler eşliğinde çeşitli yönlere baskın düzenleyerek birçok mahalleye girdi. Keskin nişancılarını yüksek binaların çatılarına yerleştiren İsrail ordusu, Cenin Mülteci Kampı'nı her taraftan kuşatarak çatışmalara neden oldu.

Haberde, ordu birimlerinin kimlikleri henüz belirlenemeyen iki genci bir araç içinde gözaltına aldığı, Cenin Devlet Hastanesi'nin acil girişi ve çevresinde konuşlandığı, buldozerlerin altyapıyı ve vatandaşların mülklerini tahrip ettiği bilgisi yer alıyor.

Yüzlerce İsrail askeri Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi

Filistin devlet televizyonunun haberine göre, yüzden fazla İsrail askeri aracı ve 7 buldozer Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Cenin Devlet Hastanesi, İbn Sina Hastanesi ve Er-Razi Hastanesi'nin İsrail ordusu tarafından kuşatıldığı ifade edildi.

Haberde, İsrail ordusunun "arananlar" olarak sınıflandırdığı Filistinlileri hedef aldığı ve aranan kişiyi bulamadığı durumda babasını, annesini veya akrabalarından birini gözaltına aldığı bilgisi veriliyor.

Cenin Mülteci Kampı'nda silahlı çatışmalar yaşandı

Görgü tanıkları, Cenin şehrinin "Sinema Kavşağı" bölgesi ile Cabiriyyat Mahallesi ve Cenin Mülteci Kampı'nda silahlı çatışmaların yaşandığını belirtti. Filistin Kızılayı açıklamasında, İsrail ordusunun bir ambulans ekibini Cenin Devlet Hastanesi önünde alıkoyduğu, ayağından gerçek kurşunla yaralanan bir kişinin hastaneye naklini engellediği ifade edildi.

Ayrıca, Kızılay ekiplerinin Ofer Askeri Hapishanesi yakınlarında gerçek mermiyle yaralanan iki kişiye tıbbi müdahalede bulunduğu, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın ise El-Arrub Kampı'nda İsrail askerlerinin ateş açması sonucu gerçek mermiyle ağır yaralanan bir kişinin El-Ehli Hastanesi'ne getirildiği belirtildi.

VF kat sağ