Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalci İsrail toplu mezarı bombaladı

İşgalci İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, önceki saldırılarda katledilen yüzlerce Filistinlinin defnedildiği toplu mezarlığa bomba yağdırdı.
İşgalci İsrail toplu mezarı bombaladı
04 Mart 2024 07:30:02
İşgalci İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, önceki saldırılarda katledilen yüzlerce Filistinlinin defnedildiği toplu mezarlığa bomba yağdırdı.

İşgalci İsrail, 7 Ekim'den beri abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor her gün yüzlerce insan katlediliyor.

Gazze'deki Filistinlilere güvenli alan bırakmayan katil İsrail, saldırılarını artırarak devam ettiriyor.

İşgalci İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, önceki saldırılarda katledilen yüzlerce Filistinlinin defnedildiği toplu mezarlığa bomba yağdırdı.

Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Ahmed el-Kahlut, İsrail'e ait savaş uçaklarının mezarlığa hava saldırısı düzenlediğini ve bombardımanın etkisiyle mezarlıktaki naaşların toprak altından çıktığını ve sivil savunma ekiplerinin naaşları yeniden defnetmek için çaba gösterdiğini belirtti.

Cenazeler toplu mezarlara gömülüyor

Gazze'deki saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybettiği için mezarlıklarda yeterli yer bulunamıyor ve halk, cenazeleri toplu mezarlara gömmek zorunda kalıyor.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik başlayan saldırılarında, en az 13 bin 230'u çocuk, 8 bin 860'ı kadın olmak üzere 30 bin 410 Filistinli katledildi, 71 bin 700 kişi yaralandı.

Ayrıca, çatışmalar sırasında hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor.

Gazze'deki çatışmalarda İsrail ordusunun 245'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 585 askeri öldü.

Gazze'deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlük bir "insani ara" verilmiş olsa da İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ediyor.

Şeria'nın batısı ve Kudüs'ün doğusundaki işgalci İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 419 Filistinli hayatını kaybetti.

Sınırda yaşanan çatışmalarda ise işgalci İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 219 Hizbullah mensubu, 45 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihat mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

VF kat sağ