Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalci İsrail'den kirli oyun! Filistinli esirleri bırakıyoruz demişti

28 Kasım 2023 14:15:47
İşgalci İsrail ateşkes anlaşmasına bağlı olarak elindeki bazı esir Filistinlileri serbest bırakırken bir taraftan da Şeria'nın batısında evlere baskınlar düzenleyerek yüzlerce çocuğu tutukladı.

İşgalci İsrail ile Hamas arasında 4 günlük ateşkes anlaşmasına varılırken her iki tarafta karşılıklı olarak ellerindeki esirleri serbest bırakıyordu.

Ancak Şeria'nın batısında işgalci İsrail askerlerinin Filistinli çocukları tutuklayarak baskı uyguladığı görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyaya düşen bir videoda İşgalci İsrail askerlerinin Filistinlilerin evine saldırırken çocukları kalkan olarak kullanması görüntülere yansıdı.

İnsani ara verilmişti

7 Ekim'den bu yana Şeria'nın batısında ve Kudüs'te İsrail güçleri ve yerleşimcilerin saldırılarında 241 Filistinli katledildi. Ayrıca, işgalci İsrail'in Gazze'yi işgali sırasında 310'dan fazla İsraillinin öldüğü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalara 4 gün süreyle "insani ara" konuldu, bu süre içinde esir takası mutabakatı gerçekleştirildi. Bu çerçevede Gazze'den 51 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 150 Filistinli kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı. Katar, Hamas ile İsrail arasındaki arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.

VF kat sağ