Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalcilerden Mescid-i Aksa'da aşağılık provokasyon

22 Nisan 2024 17:57:54
Bugün işgalci gruplar, işgal altındaki Kudüs'te yer alan Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da sözde etli kurban kesmeye çalıştılar. Yaşları 13 ile 21 arasında değişen 13 şüpheli yakalandı.

13 İşgalci Yahudi Kudüs'te yer alan Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya sözde etli kurbanları getirip kesmeye çalıştı.

Olayın fark edilmesi üzerine provokatörler gözaltına alındı.

Amaçları Mescid'i Aksa'yı yıkmak

Yahudilerin inanışına göre "kirli sayılan kişiler" arınma ritüeli tamamlanana kadar tapınağa giremiyor ve gerekli işlemleri yapmadıkları sürece İsrail toplumuna kabul edilmiyor. Üçüncü Tapınağı kurma ayinlerine başlamak için "başı boş gezen kızıl düvenin" Zeytin Dağı'nda törenle kurban edilmesi ve etlerinin yakılmasıyla bölgenin "arınacağı" öne sürülüyor.

Kızıl düvenin bulunup kurban edilmesiyle fanatik Yahudilerin, yaklaşmalarının yasak olduğu tapınağın en kutsal yeri olarak kabul edilen Kubbetü's Sahra'nın bulunduğu alana girebilecekleri ve burada ibadet edebilecekleri kaydediliyor. Yahudilerin Tapınak Tepesi olarak adlandırdığı Mescid-i Aksa'nın Yahudiler için ibadete açılması ve Üçüncü Tapınağın inşa edilmesi amacıyla uzun yıllardır çeşitli çalışmalar yürüttüğü biliniyor.