Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2475.07
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İslam ümmetinin umudu 'Evet'te

Kudüs'te Akit'e konuşan Filistinli Hidmi, "İsrail'in işgalini haykırarak dünyaya duyuran tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. O'ndan ümmet adına, İslam dünyası adına, mazlumlar adına çok beklentilerimiz var. 16 Nisan'da 'evet' denilmesinin anlamı bizim için önemli ve büyüktür" dedi.
İslam ümmetinin umudu 'Evet'te
30 Mart 2017 08:23:00
Kudüs'te Akit'e konuşan Filistinli Hidmi, "İsrail'in işgalini haykırarak dünyaya duyuran tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. O'ndan ümmet adına, İslam dünyası adına, mazlumlar adına çok beklentilerimiz var. 16 Nisan'da 'evet' denilmesinin anlamı bizim için önemli ve büyüktür" dedi.

Filistinli Siyaset Bilimci Seyyid Naser Hidmi, Filistin davasına ve 16 Nisan'a yönelik sorularımızı cevapladı.

- Mescid-i Aksa'ya girerken kapıda Filistinli askerlerini görüyoruz, rahatsız oluyoruz. Siz neler hissediyorsunuz?

Siyonist İsrail'in izni olmadan Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya giremiyor. Filistinli Müslümanlardan istediklerini içeri alıyorlar istemediklerini almıyorlar. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladığı çok fazla Filistinli Müslüman var. İsrail, istediği zaman Mescid-i Aksa'nın girişlerini kapatıyor istediği zaman açıyor. Bütün İslam ülkeleri birlik içinde olsa anında İsrail zulmü sona erer.

ERDOĞAN'DAN ALLAH RAZI OLSUN

- Başta Türkiye'den olmak üzere birkaç ülkeden Müslümanların Kudüs'e gelişini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye'den, Türkiye'de yaşayan kardeşlerimizden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Türk kardeşlerimiz sürekli Kudüs'e gelerek bizleri yalnız bırakmıyorlar. İsrail polisi, bizim Filistinli gençlerimize, ailelerimize müdahale etmeye çalışırken etrafında Türkler varsa fazlasıyla çekiniyorlar. Türk kardeşlerimizin bu topraklara gelmesinden son derece mutluluk duyuyoruz. Türkiye'den gelen kardeşlerimiz rahatlıkla Kudüs'e gelebiliyor ve hiç bir sorun yaşamıyorlar. İsrail, Kudüs'ü ve bizleri tamamen yalnızlaştırmak, tecrit ettirmek istiyor. Türk kardeşlerimizin buna müsaade etmemesini istiyoruz. İslam ülkelerinin tümü keşke Kudüs'e sahip çıksalar ama bu sahiplenmeyi Türkiye'nin haricinde kimseden göremiyoruz.

BATILI ÜLKELERDEN BEKLENTİMİZ YOK

- İsrail'in zulmüne dünyanın suskun kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

1948'den bugüne kadar BM'den veya diğer uluslararası örgütlerden İsrail'in Filistin'i işgaline karşı ciddi bir tepkisini, yaptırımını hiç görmedik. İsrail'in zulmüne karşı birçok sözde karar alındı fakat uygulamaya gelince İsrail'den ne denli çekindiklerini gösterdiler. İsrail zulmünü uluslararası örgütlerden bazıları kınamaktan öteye hiçbir şey yapmamışlardır. Batılı örgütlerden, Yahudi kuruluşlarından hiçbir umudumuz ve beklentimiz yoktur.

TEK UMUDUMUZ TAYYİP ERDOĞAN!

- Erdoğan'ın Filistin mücadelesini ve özellikle "Dünya 5'ten büyüktür" söylemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Erdoğan'ı bizim çok sevdiğimizi bilmeniz gerekiyor. Sürekli mazlumların yanında yer alması, İsrail'in Filistinlilere yönelik gösterdiği alçakça saldırısı ve işgali dünyada sesimizi duyuran, sesimiz ve kulağımız olan tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sayın Erdoğan'dan ümmet adına, İslam dünyası adına, mazlumlar adına çok beklentilerimiz var. O, Filistinlilerin tek umududur. Allah yolunu açık etsin, bütün sıkıntılarını gidersin.

'EVET'LE FİLİSTİN DE KURTULACAK

- Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma yönelik bir mesajınız var mı?

Hükümet olarak, ülke olarak Filistin davasını en üst seviyede savunan bir Türkiye karşımızda duruyor. Türkiye'nin daha da güçlenmesi Filistin'in, Kudüs'ün ve bütün İslam dünyasının güçlenmesi demektir. Filistin'de Osmanlı'nın yaptırdığı medreseler, okullar var. 16 Nisan'da Sayın Erdoğan'ın dediği gibi sandıklardan 'evet' çıkması bizim için çok büyük bir anlam ifade edecektir. 'Evet' oylarıyla Türkiye bir çok ayak bağından kurtulacak, daha da güçlenecek ve bizlere daha da güçlü bir ülke olarak sahip çıkacaktır. Türkiye'de yaşayan bütün kardeşlerimize liderlerine, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmaya davet ediyorum. Bizler buradan dualarımızla Erdoğan'ın yanındayız inşallah. Mescid-i Aksa'nın saflarını Türklerin doldurduğunu görünce bizler çok mutlu oluyoruz. Bütün kardeşlerimizi Kudüs'e davet ediyoruz.

AK PARTİ İLE DEĞİŞİMİN FARKINA VARDIK

- AK Parti'nin iktidarda olmadığı Türkiye'ye yönelik düşünceleriniz nelerdir?

Türkiye'de AK Parti'nin iktidar olmasıyla birlikte büyük bir değişimin farkına vardık. AK Parti'den önceki hükümetlerin İsraille olan çok samimi ve yakın işbirlikleri bizleri rahatsız ediyordu ama çok şükür bu durum Erdoğan'ın liderliğinde değişti. Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti ilk olarak Türkiye'yi yönetmeye başlayınca Türk kardeşlerimizin gerçek duygularını ve hissiyatını öğrenebildik. Bu nedenle mevcut hükümetin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi yönetmesinden bizler son derece memnunuz.