Dolar (USD)
32.44
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2445.30
BIST 100
9936.87
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İslamın insanlığa çağrısı

İslamın özünde insanlığı oluşturan kavramların bulunduğunu aktaran İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, İslam bütün yeryüzüne sevgi, barış, merhametlik, kardeşlik çağrısı yapar dedi.
İslamın insanlığa çağrısı
31 Temmuz 2019 09:54:00
İslamın özünde insanlığı oluşturan kavramların bulunduğunu aktaran İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, İslam bütün yeryüzüne sevgi, barış, merhametlik, kardeşlik çağrısı yapar dedi.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP

İslam’ın yeryüzüne sevgi, barış, merhametlik, kardeşlik çağrısı yaptığını ifade eden Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji üniversitesinin rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, üniversitenin logosunu ilk defa Milat Gazetesi ile paylaştı. Prof. Dr. Hatipoğlu, “Dünya ve etrafında hilal bulunan logoda Mevlana’nın pergel metaforunu görüyoruz. Yani İslam bilim ve teknoloji ile harmanlayan bir logo çalışması yaptık. Öncelikle açılımına bakarsak islamın sembolü olan hilal var ve görmüş olduğunuz noktalar, Müslüman bilim adamları tarafından icat edilen, ve bilim dünyasına kazandırılan usturlabı sembolize ederek kullanıldı. Bu astronomi çalışmalarında da kullanılmıştır” şeklinde konuştu.

İslam ve bilim ayrılmaz

İslamın bilimden ayrı düşünülemeyeceğini aktaran Prof. Dr. Hatipoğlu şu açıklamada bulundu, “Mevlana diyor ki ben pergel gibiyim,’’Pergelin iğneli ayağı sabittir dinimde olduğu gibi ama diğer ayağı ile 72 milleti dolanırım.’’ Bu da İslam’ın bütün yeryüzüne sevgi, barış, merhametlik, kardeşlik çağrısı yapar. Ama aynı zamanda bilimden de istifade etmemiz gerektiğini ifade etmektedir. Tamamen bütünlüğü sağlamaya çalıştık. inşallah 100 ilahiyat öğrencimizle başlayıp elektrik ve elektronik Bölümüne de 60 öğrenci müracaat edecek. Hem Gaziantep’e hem ülkemize hizmet edilsin diye ümit ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Logonun açılımı

İslam’ın sembolü olan hilal ve Mevlana’nın ‘pergel metaforundan’esinlenerek ‘Elif’ harfi kullanılarak pergel figürü oluşturuldu. Pergelin baş kısmında kullanılan sola eğimli uzantı Mevlana’ya atfen semah yapan semazenin sikke-i şerifi sembolize edilmiştir. Mevlana ben ‘’Pergel gibiyim pergelin iğneli ayağı sabittir dinimde, ama diğer ayağıyla 72 milleti dolanırım’’ demektedir. Pergelin sabit ayağı ‘Elif’ gibi dik ve doğru, Anadolu’ya sapasağlam basmış, diğer ayağı ile devri alem yapar şekilde sembolize edilmiştir. Bu devr-i alemde kalem ucun usturlap üzerinde bıraktığı derecelenmeler, İslam Bilim adamlarımızın tarihte bıraktığı izleri sembolize etmektedir.