Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2401.82
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsmailağa Cemaatine kumpas mı?

Beykoz'da geçtiğimiz günlerde 'kaçak' olduğu gerekçesiyle yıkılan Mahmut Efendi Külliyesine dair Marifet Derneği kendisini savunduğu bazı belgeleri kamuoyu ile paylaştı.
İsmailağa Cemaatine kumpas mı?
10 Şubat 2016 15:33:00
Beykoz'da geçtiğimiz günlerde 'kaçak' olduğu gerekçesiyle yıkılan Mahmut Efendi Külliyesine dair Marifet Derneği kendisini savunduğu bazı belgeleri kamuoyu ile paylaştı.

Çavuşbaşı'nda bulunan binaların büyük bir bölümü gayri hukuki inşa edilmiş durumda. Mahallenin tapuları Abdullah Paşa Vakfı'na ait. Cemaatin büyük bir bölümünün,10 sene önce Fatih'ten Beykoz'a taşınma sürecinde her türlü desteği veren bir takım erklerin, bugün camiayı zor durumda bırakmasıysa, olaydaki çelişki olduğu iddia ediliyor. Cemaat birbirine düşmüş durumda şeklinde gösretilmek istedindiği belirtiliyor.

Cemaatin büyük bir bölümünün,10 sene önce Fatih'ten Beykoz'a taşınma sürecinde her türlü desteği veren bir takım erklerin, bugün camiayı zor durumda bırakmasıysa soru işaretine sebep olduu2026 Bazı medya organlarının yıkım talmatının Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiğini yazarak algı operasyonuna kalkıştığı bu ve benzeri haberlere karşı da dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

İşte o sorulardan bazıları:

Mahmut Efendi Külliyesi'nin yıkılmasıyla, devlet ile İsmailağa Camiası karşı karşıya getirilerek, ülkenin en büyük sosyal kurumlarından biri yok edilmek mi isteniyor?

İsmailağa Camiası, Beykoz'a taşınmaya ikna edilerek Ekümenlik karşısındaki en büyük kale parçalanmak mı istendi?

Bölge de imara aykırı olan tek yapı Mahmut Efendi Külliyesi mi?

KAÇAK KENT OLARAK ANILAN ÇAVUŞBAŞI

SIT alanındaki baraj havzasına kurulu Çavuşbaşı'nda arazi mafyasının nasıl çalıştığı 1999 yılında birçok gazeteye konu olmuştu. O dönem Çavuşbaşı'nda patlak veren mafya olayları, yıllarca göz yumulan bir orman arazisi talanını ve ardındaki korkunç rantı bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarmıştı. 1999 yılında orman çetesinin beş üyesi, yasadışı örgütlenerek hazine arazilerini parsellemekten suçlu bulunarak ve DGM tarafından tutuklanmış ve Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderilmişti. O günden sonra adı kaçak kent olarak anılan Çavuşbaşı'nda İmar sorunu bir türlü bitirilemedi. 1940 tarihinde Çavuşbaşı Çiftliği Ormanının (bugünkü Çavuşbaşı Mahallesi) 3'nolu orman tehdit komisyonunca Abdullah Paşa Vakfı'na 3575 hektar olarak tahdit edildiği kayıtlarda mevcut. Son dönemdeki 2B arazilerinin imara açıldığı dönemde 12 bin 500 hektarlık alanın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verilmesi gerekiyordu. Fakat dev alan istilacılara peşkeş çekildi. Olay üzerine vakıflar ile mahkemelik olan Abdullah Paşa Vakfı'nın davası devam ediyor.

Kaynak; Tolga Saçkıralı/Milligazete