Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail korkudan İslam'a sığındı!

08 Ekim 2023 17:21:20
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları İsrail'e karşı operasyon başlatırken neye uğradıklarını şaşıran İsrail'den "Hamas kadınları ve çocukları esir alarak uluslararası hukuku ihlal ediyor ve bu İslam'a aykırı" açıklaması geldi.

Dün sabah saatlerde İsrail zulmüne karşı harekete geçen Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" operasyonunu başlattıklarını duyurmuştu. Operasyonlar neticesinde üst düzey İsrailli subaylar esir düşerken, İsrail medyasına göre Gazze Şeridi'nin güneydoğusundaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın ve çevresindeki askeri noktanın ele geçirildiği iddia edildi. Sosyal medyada, İsrail askerleri ve bazı sivillerin Gazze'ye getirildiğini gösteren görüntüler dolaşmaya başladı. Filistinli gruplar, "Aksa Tufanı" olarak adlandırdıkları bu olayda birçok İsrail askerinin esir alındığını duyurdu. Tüm bu yaşanan gelişmeler karşısında İsrailli yetkililer sessizliğe bürünürken yavaş yavaş meydana çıkmaya başladılar. Art arda açıklamalar yapmaya başlayan İsrail'de, son olarak İsrail Savunma Güçleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklama dikkatleri çekti.

Önümüzde zorlu günler var

İsrail Savunma Güçleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari bölgede yaşananları değerlendirirken basın mensuplarına yaptığı açıklamada,“Hamas’ın acımasız saldırısı bir savaş suçudur. Kadınları ve çocukları esir almak uluslararası hukuku ihlal eder ve İslam’a aykırıdır. Bu eylemlere her kim katıldıysa bedelini ödeyecektir. Savaş zor ve önümüzde zorlu günler var. IDF güçlüdür ve gücünün her zerresini kullanacaktır” ifadelerini kullandı. Filistinli grupların başlatmış olduğu Aksa Tufanı Operasyonları karşısında adeta kabusu yaşayan İsrailli yetkililerin bu açıklaması"İsrail korkudan İslam'a sığındı! yorumlarına neden oldu.