Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2436.30
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Israil'i Birak Banyas'a Bak

Banyas'taki vahşete dünya sessiz kalıyor. Duymuyorlar bile çocukların sessiz çığlıklarını...
Israil'i Birak Banyas'a Bak
06 May 2013 00:00:00
Banyas'taki vahşete dünya sessiz kalıyor. Duymuyorlar bile çocukların sessiz çığlıklarını...

Kadın çocuk demeden 100'den fazla sivili katleden Esed rejimi, şimdilerde ise İsrail'in Şam'a düzenlediği hava saldırısının ardına sığındı. Ey dünya; İsrail'i bırak, Banyas'a bak

u00adu00adSuriye ordusuna bağlı birliklerin Tartus'un Banyas ilçesinde düzenlediği operasyonlarda, ilk belirlemelere göre 126 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Banyas'ın Ras el-Nabea bölgesinde Esed yönetimine bağlı güçlerce düzenlenen operasyonlarda, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 126 kişinin infaz edildiğini belirtti.

EVLER CESETLERLE DOLDU

Bölgedeki evlerin bazılarının cesetlerle dolduğunu aktaran LCC, halkın korkudan Humus çevresindeki güvenli yerlere kaçmaya çalıştığını belirtti. Olayı "katliam" olarak nitelendiren LCC, Esed güçlerinin Banyas'ın çevresini kuşattığını ve halkın bölgenin dışına çıkmasını engellediğini kaydetti.

Öte yandan, Banyas'taki olayı doğrulayan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) ile Suriye Genel Devrim Konseyi, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu bildirdi.

Banyas'ta ne oldu?

Esed rejiminin Tartus'un Banyas ilçesine bağlı El-Beyda köyüne yaptığı saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 100'den fazla masum sivil hayatını kaybetmişti. Esed'e bağlı çeteler, ayrıca yakaladığı sivilleri de bıçaklayarak katletmişti.

Esed, İsrail'in kucağına oturdu

Tam da dünyanın Banyas'ta işlenen vahşeti konuşacağı zamanda, İsrail'in Şam'a hava saldırısını düzenlemesi, Baas ve müttefiklerinin işine yaradı. İsrail'in Şam'ı bombalaması, Banyas'taki vahşeti perdeleme görevi gördü

İsrail'in Suriye'ye yönelik ikinci hava saldırısında El-Hame bölgesindeki bilimsel araştırma merkezi vuruldu. Suriye basınında yer alan haberlere göre, İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzey batısındaki El-Hame bölgesinde yer alan bilimsel araştırma merkezine saldırı düzenledi. İsrailli yetkililer, saldırı konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı.

İLK SALDIRI CUMA GÜNÜ OLMUŞTU

İsrail, geçen Cuma günü de Suriye'ye hava saldırısı düzenlemişti. İsrailli yetkililer, söz konusu hava saldırısının, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne gönderileceğine inanılan, ileri teknoloji ürünü füze sevkıyatını hedef aldığını ileri sürmüştü.