Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2433.87
BIST 100
10052.37
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail'in hastane yalanı elinde patladı! Ses kaydı sahte çıktı

19 Ekim 2023 09:32:19
Hastaneye düzenlenen katliam saldırısını Hamas'a yıkmaya çalışan işgalci İsrail'in, delil olarak sundukları ses kaydının Deepfake olduğu ortaya çıktı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), resmi sosyal medya hesapları üzerinden, yaklaşık 1 dakika uzunluğundaki bir ses kaydını paylaştı.

Ses kaydı, "İslami Cihad" adlı örgüt üyeleri arasındaki sahte bir konuşmayı içeriyor. Kayıtta, iki kişinin Arapça konuşarak, kendi bölgelerindeki roketatarların yerini bilmiyormuş gibi yapmış gibi göründüğü anlar yer alıyor.

Yapay ses kaydında, hedef alınan bir hastanenin arkasındaki mezarlık işaret ediliyor ve karşıdaki militan, sanki kendi bölgelerindeki mezarlığın konumunu bilmiyormuş gibi davranarak ayrıntılı bilgileri veriyor.

Sahte ses kaydını daha sonra İsrail'in resmi devlet sayfası da "Hamaslı teröristler kendi sesleriyle: Hamas görevlilerinin 17 Ekim 2023'te El Ahli Baptist Hastanesi'ne başarısız İslami Cihat roketi fırlatmasını tartışırken yaptıkları konuşmayı dinleyin." notuyla paylaştı.

Deepfake yöntemi kullanıldı

İsrail'in etkisi altındaki ajanlar tarafından oluşturulan sahte bir ses kaydının, "deepfake" seslendirme teknolojisi kullanılarak üretildiği ortaya çıktı. Sahte bir itiraf kaydı ile Siyonist rejim, suçlarına bir kez daha delil sunmuş oldu.

İnsansı yapay zeka sesleri kullanılarak üretilen ses kaydı videosu, İsrail'in terör saldırılarına ek olarak propagandada da sınırlarını aşmaya devam ettiğini gösterdi.

İsrail’in yalanlarına tepki gösteren ABD’li yayıncı Jackson Hinkle, “İsrail Hamas’ın hastaneyi vurduğuna dair VİDEO DELİLİNE sahip olduklarını iddia etti, ardından HİÇBİR ŞEY göstermediği için 26 dakika sonra onu SİLDİLER. Şimdi, dünyadaki en gelişmiş istihbarat operasyonu rastgele ses klipleri yayınladı ve bunun delil olduğuna inanmanızı mı istiyor?” dedi.