Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İSRAİL'İN KIZIL İNEK PROJESİ NEDİR?

​Teksas'tan İsrail'e getirilen ve DNA'sı ile oynanan Kızıl ineklerin Zeytin Dağı'nda kurban edildikten sonra Mescid-i Aksa'nın yıkılıp yerine 3. tapınağın inşa edilmesi hedefleniyor.
İSRAİL'İN KIZIL İNEK PROJESİ NEDİR?
13 Nisan 2024 21:35:40
​Teksas'tan İsrail'e getirilen ve DNA'sı ile oynanan Kızıl ineklerin Zeytin Dağı'nda kurban edildikten sonra Mescid-i Aksa'nın yıkılıp yerine 3. tapınağın inşa edilmesi hedefleniyor.

Yahudi kaynağı Tevrat'a göre, kusursuz bir kırmızı ineğin külleri, birtakım dini ritüeller için kullanılır ve bu ritüeller, özellikle kişilerin ruhsal arınması ve kutsal alanların temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilir. Ancak bu ritüellerin uygulanabilmesi için nadir bulunan kusursuz bir kırmızı inek gereklidir. Yahudi inanışıyla hareket edilen proje için DNA'sı değiştirilerek üretilen Kızıl inekler yeniden gündemde.

KIZIL İNEK PROJESİ NEDİR?

Bazı Yahudi mezheplerine göre kızıl ineğin ortaya çıkması Mescid-i Aksa'nın yıkılışının ve 3. tapınağın inşa edilmesinin habercisidir. İsrail Terör Örgütü'nü yöneten Netanyahu yönetimi tarafından fonlanan proje kapsamında ABD'de yetiştirilen 5 Kızıl inek işgal altındaki Filistin topraklarına getirilmiştir. Bu inekler laboratuvarlarda DNA'ları ile oynanmıştır. Yahudi kaynaklarına göre kurban edilmesi beklenen ineklerin kusursuz, herhangi bir özrü bulunmayan ve tepeden tırnağa kızıl renkte olması gerekli. Dolayısıyla projeye uygun olarak genetiği ile oynanan inekler, Yahudi kaynaklarına uygun görünümde.

İSRAİL KIZIL İNEK PROJESİ İLE NEYİ HEDEFLİYOR?

İsrail kızıl inek projesi ile Kubbetü's-Sahra'yı yıkmayı ve onun yerine 3. tapınağı inşa etmeyi hedefliyor. Ancak yahudi kaynaklarına göre bunun yapılabilmesi için Yahudilerin kirlerinden tamamı ile arınmış, saf bir halde olması gerekiyor. Onlara göre bu durum da ancak kızıl inek ile mümkün görünüyor. Kızıl inek projesi ile geçtiğimiz haftalarda Ben Gurion Havaalanı’na getirilen ve tören eşliğinde karşılanan kızıl ineklerin Zeytin Dağı'nda kurban edilmesinin ardından etlerinin de yakılacağı ve elde edilen küller ile Yahudilerin tün kirlerinden arınacağı iddia ediliyor.

Filistin Diyanet İşleri Danışmanı Mahmut Habbaş Arap Dünyası Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Yerleşimcilerin inekleri kesmesi durumunda, bu her şeyi yakıp kavurabilecek bir kıvılcım olacak. Kurban veya inek kesmekten bahsetmek, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırgan ihlallerinin devamıdır. Filistinliler, bedeli ne olursa olsun bunun gerçekleşmesine asla izin vermeyecek."

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin ise kızıl inek projesi ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı;

"Yahudilerin ‘ister bir, ister beş olsun’ kızıl ineklerden bahsetmeleri, hiçbir delile dayanmayan saf algı ve fantezilerden başka bir şey değildir. Bununla ilgili her şey iddia ve asılsız hikayelerdir. Bu rivayetler arasında kesilmesi gereken kızıl inek meselesi de var. Müslümanlar Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin’de tüm haklarına sahip çıkıyor. Filistin halkı, bu anlatılar ve pazarlamaların ardında yatan tüm hedeflerin tamamen farkında."

Kudüs Vali Yardımcısı Abdullah Siyam ise bu konuda AWP'de yaptığı açıklamalarda Kudüs'ün Yahudi ve yerleşimciler tarafından yapılan eylemler sonucunda zorda kaldırığını dile getirdi. Ayrıca Mescid-i Aksa'da olup biten tüm olayların İslam ülkeleri ile birlikte Arap ülkeleri tarafından da takip edilmesi çağrısı yaptı. Siyam, Kızıl ineğin kesilmesi projesinin hem Arap hem de İslam dünyasında büyük bir yankı uyandıracağını bununla birlikte bu durumun yaşanacağı bölgelerde zorlu sonuçlar doğacağının da altını çizdi.

VF kat sağ