Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2504.46
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail'in Refah saldırısı öncesi Kassam'dan kritik 'esir' hamlesi

08 May 2024 16:23:00
Gazze Şeridi'ne yönelik 7 aydır terör saldırıları düzenleyen İsrail'in Refah kentine hava ve kara saldırısı başlattığı gün Kassam Tugayları, Tel Aviv sokaklarını karıştıracak bir hamle daha yaptı.

Kassam Tugayları’nın resmi hesaplarından, İsrailli esir Judy Feinstein’ın son görüntüleri yayınlandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları eşliğinde yayınlanan görüntüde, hastanelerin vurulup hizmet dışı bırakılması dolayısıyla Filistinlilerin acı çektiği gibi esirlerin de acı içinde öldüğü ifade edildi.

İsrail Hava Kuvvetleri’nin nisan ayında Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında beraberindeki bir mahkumla birlikte Judy Feinstein’ın ağır yaralandığı belirtilen videoda, İsrailli esirin yoğun bakıma alınamaması nedeniyle hayatını kaybettiği vurgulandı.

Görüntülerin, İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlattığı ve Tel Aviv sokaklarında esir anlaşması yapılması için büyük çaplı eylemlerin gerçekleştirildiği günün akşamında yayınlanması dikkat çekti.

Arapça, İbranice, İngilizce ve Türkçe yayınlanan videoda, “Ordunuzun hastaneleri yıkıp hizmet dışı bırakması, esirlerinizin acı çekmesine ve ölmesine neden olmuştur ve halkımızın çektiği acı da budur.” denildi.

TDV kurban