Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrail Refah'ı vurdu: Belediye binasında yangın çıktı

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail ordusunun topçu atışlarıyla hedef aldığı belediye binasında yangın çıktı.
İsrail Refah'ı vurdu: Belediye binasında yangın çıktı
08 May 2024 08:12:04
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail ordusunun topçu atışlarıyla hedef aldığı belediye binasında yangın çıktı.

Görgü tanıkları ve sağlık kaynaklarından gelen bilgilere göre, İsrail ordusu, havadan ve topçu atışlarıyla Refah kenti dahil Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Refah'taki belediye binası, İsrail güçlerinin sürekli topçu atışlarına hedef oldu. Saldırı sonucunda binada yangın çıktı ve bina ile çevresindeki yapılar ciddi şekilde hasar gördü.

İsrail güçleri, Refah kentinin güneyinde bulunan Filistinli "Kışta" ailesine ait evi hedef aldı. Bu saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail savaş uçakları evleri bombaladı

İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeydoğusundaki Abdulal ailesinin evini de vurdu.

Refah'ın orta kesiminde bir eve düzenlenen saldırıda ise bir Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Öte yandan Gazze kentindeki El-Ehli Hastanesi kaynakları, İsrail güçlerine ait insansız hava araçlarının (İHA) kentin güneydoğusundaki Zeytun mahallesinde bir grup Filistinliyi hedef alması sonucu bir kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampının güneyinde yer alan, Filistinli Reyyan ailesinin evi de İsrail güçleri tarafından hedef alındı.

Deyr Belah kentinin doğusunda düzenlenen saldırıda da iki Filistinli yaralandı.

Kassam Tugayları İsrail askerlerini hedef aldı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise Netzarim'in doğusundaki İsrail askeri bölgesini havan toplarıyla hedef aldığını duyurdu.

Kassam Tugayları yaptığı yazılı açıklamada, Refah'ın doğusundaki Şevke mahallesinde bir binada barikat kuran İsrail askerleriyle çatışma yaşandığını aktardı.

Ayrıca Refah'ın doğusunda yer alan İsrail güçlerinin, kısa menzilli füze sistemi ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedef alındığını kaydetti.

Refah kentinin doğusunda, İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasında çatışmaların devam ettiği kaydedilmişti. Filistin direniş grupları ile İsrail ordusu arasında çatışmaların yaşandığı Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın doğu bölgesinden dumanların yükseldiği; silah ve patlama seslerinin duyulduğu belirtilmişti.