Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrailli Bakan Ben-Gvir: Hamas'ı destekleyen herkes yok edilmeli

13 Kasım 2023 10:51:47
İşgalci İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas'ı destekleyen herkesin yok edilmesi gerektiğini açıkladı.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de binlerce masumu katleden İşgalci İsrail bu kez Filistin'e destek verenleri hedef aldı.

Binlerce Filistinlinin katliamlarına ortak aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, "Kanal12" televizyonunda katıldığı programın bir bölümünü X sosyal medya hesabından paylaştı.

Ben-Gvir, paylaşımında, "Açık konuşmalıyız. Hamas yok edilmeli dediğimizde, şarkı söyleyen, destekleyen, şeker dağıtan herkes Hamas ve hepsi yok edilmeli." derken "hepsi terörist ve yok edilmeleri gerekiyor." dedi.

Silahlandırma kampanyası için çalıştı

İsrail medyasına göre, Itamar Ben-Gvir'in sivilleri ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası çerçevesinde, İsrailli silah şirketlerinden yaklaşık 25 bin silahın yanı sıra mühimmat ve diğer savaş malzemeleri satın alındı.

Ben-Gvir, 7 Ekim'deki olayların ardından sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan kişilerin elleri kelepçeli halde İsrail bayrağı önünde çekilen fotoğraflarını paylaşmıştı.

Şeytanın avukatı

Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerini teşvik etmesiyle tanınan Ben-Gvir, fanatik Yahudilerin terör saldırılarına ilişkin davalarda avukatlık yaptığı için Filistinliler tarafından "katillerin avukatı", "şeytanın avukatı" ve "sabıkalı" olarak adlandırılıyor.

İsrail'in 1998'de terör eylemleri nedeniyle yasakladığı ve ABD'nin terör örgütü olarak tanımladığı ırkçı "Kah" hareketinin de geçmişte bir üyesi olan Ben-Gvir, görüşlerinin radikalliği nedeniyle askerlikten muaf tutulmuş ve "nefret, kışkırtıcı söylem ve ırkçılık" gibi suçlamalardan 53 iddianame hazırlanmıştı. 2007'de "ırkçılık ve terör örgütünü desteklemek" suçundan hüküm giymişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu yılın başında göreve gelen koalisyon hükümetinde Ben-Gvir, ülkedeki kolluk kuvvetlerinden sorumlu Ulusal Güvenlik Bakanlığına atanmıştı.

VF kat sağ