Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
35.13
Gram Altın
2474.17
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İsrailliler 'Made in Türkiye' ürünleri istiyor

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) üyesi 20 Türk şirket, ZÜCDER tarafından İsrail Tel Aviv'de düzenlenen B2B programında 100'e yakın İsrailli firma ile görüştü.
İsrailliler 'Made in Türkiye' ürünleri istiyor
02 Mart 2023 14:32:33
Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) üyesi 20 Türk şirket, ZÜCDER tarafından İsrail Tel Aviv'de düzenlenen B2B programında 100'e yakın İsrailli firma ile görüştü.

'Türk züccaciye malı' imajının geliştirilmesi, İsrail'e ihracatın artırılması ve yeni müşterilerin edinilmesi gibi amaçlarla düzenlenen ticari heyet gezisinde plastik, porselen, bıçak, elektrikli ev aletleri ve endüstriyel mutfak gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketler yer aldı.

Program katılımcılarından ZÜCDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kolbaşı da İsrail'in ticari anlamda son dönemde çok hareketli olduğunu, Türkiye'den alımı artırdığını söyledi.

Türk dizilerin etkisi kendini belli etti

Özellikle Türk dizilerinin etkisiyle İsraillilerin Türk markalarına, alışkanlıklarına ve kültürüne çok sıcak olduklarını dile getiren Kolbaşı, "Burada yaptığımız görüşmelerde Türk dizilerinin etkisini net bir şekilde gördük. İzleyiciler Türk markasını benimsiyor, perakendecilerin bu nedenle Türk ürünlerine talebi artıyor. Konuştuğumuz iş insanları bunu belirterek İsraillilerin ilk gitmek istedikleri ülkenin Türkiye olduğunu belirttiler." dedi.

Kolbaşı, Türk markalarının birçok mağazada görülebildiğini kaydederek, elektrikli mutfak aletleri ve kişisel bakım ürünlerinde talebin arttığını, görüşmelerde somut gelişmelerin yaşandığını anlattı.

Made in Turkiye yazısı ün kazanıyor

Katılımcılardan ZÜCDER Yönetim Kurulu Üyesi Esra Kuştemir ise etkinlikte Türk dizilerine hayranlığın net bir şekilde gördüklerini belirterek, bu dizilerde oluşan hayranlık sonrası Türk ürünlerine ilginin arttığını, şirketlerin de bu nedenle yeni ürünler talep ettiğini söyledi.

Kuştemir, "Türk dizileri sayesinde Türkiye'ye hayranlığın ve ülkemize sevginin arttığını gördük. Bu durum doğal olarak bizim satışlarımıza yansıyor. Şu anda buraya gelen şirket temsilcileri, Türk ürünlerine olan ilgi nedeniyle son kullanıcıların ürünlerde mutlaka 'Made in Türkiye' yazısını görmek istediğini belirtip bizden bunu özellikle talep ediyorlar. Kovid-19 sonrası ihracatta yakaladığımız ivmeyi B2B'ler ve fuarlarla devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Görüşmelerde hemen somut gelişmeler de yaşadıklarını, satın almak için kendilerinden numune talep edildiğini dile getiren Kuştemir, Türkiye'den gelen şirket temsilcilerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını anlattı.