Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul merkezli beş ilde 'Sahte Ses' operasyonu

26 Ekim 2023 08:32:11
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul merkezli olarak Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Hakkari illerinde gerçekleştirilen 'Sahte Ses' operasyonunda, nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü bir şekilde işledikleri tespit edilen 62 şüpheli şahsın yakalandığını" açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen "Sahte Ses" operasyonunda, Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Hakkari illerinde örgütlü bir şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği tespit edilen 62 şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon sonucunda, örgütlü bir şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şüphelilerin faaliyetleri şu şekilde belirlendi:Şüpheliler, çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde sahte ilanlar vererek kendilerini banka veya kredi kurumlarının çalışanı gibi tanıtarak vatandaşları kandırdılar.

Kimlik ve iletişim bilgilerini çeşitli yollarla elde edip, düşük faizli kredi vaadiyle mağdurları arayarak dolandırdılar.

Şüpheliler, bankalardan gelen SMS şifrelerini hileli yollarla elde ederek mobil bankacılık hesaplarını ele geçirdiler.

Mağdurların hesaplarındaki paraları şüphelilerin hesaplarına aktardılar.

Bu yöntemle örgüt üyeleri, milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiler.

Operasyon kapsamında 42 şüpheli tutuklandı, 12 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Operasyonun başarısı için emeği geçen kahraman polislerimize teşekkür ediyoruz. Aziz milletimizin duaları ve desteğiyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.