Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2405.54
BIST 100
10306.68
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul Ramazan'a hazır

İstanbul Ramazan'a hazır
06 Temmuz 2013 00:00:00

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, İl Müftülüğü'nün Ramazan faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Ramazan'ın rahmet, merhamet, af ve günahlardan arınma ayı olduğunu belirten Yaran, bu seneki Ramazan için tespit edilen konu başlığının ise 'Helal Kazanç-Helal Lokma' olduğunu söyledi. İstanbul il Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, müftülüğün Ramazan ayı faaliyetlerini Ensar Vakfı'nda düzenlediği toplantıyla basın mensuplarıyla paylaştı. Ramazan ayının 9 Temmuz Salı günü başlayacağını ve 30 gün süreceğini hatırlatan Rahmi Yaran, ilk teravih namazının da 8 Temmuz Pazartesi akşamı kılınacağı bilgisini verdi.

75 camide teravih hatimle kıldırılacak

İstanbul'daki 75 camide teravih namazının hatimle kıldırılacağı bilgisini veren Yaran, "Yani namazı kıldıran hafız hocamız her rekatta Fatiha'dan sonra bir sayfa okumak suretiyle Kur'an'ın tamamını teravih namazı esnasında okumuş ve cemaatimiz de dinlemiş olacaktır." şeklinde konuştu.

Rahmi Yaran, açıklamalı mukabelenin 9 Temmuz Salı yani Ramazan ayının birinci günü öğle namazında, hanımlara özel olanlar da aynı gün saat 10.00'da başlayacağını aktardı. Yaran, açıklamalın mukabele okunacak camilerin; Üsküdar Valide-i Cedid Camii (Genel), Bahçelievler Şirinevler Ulu Camii (Genel), Maltepe Cumhuriyet Camii (Genel), Ümraniye İmam-ı Azam Camii (Hanımlara özel), Eyüp Münzevi Camii (Hanımlara özel), Maltepe Süleyman Öksüzoğlu Camii (Genel, Çocuk veya genç hafızlar) ile Fatih, Fatih Camii (Genel, Çocuk veya genç hafızlar) olduğu bilgisini verdi.

94 camide iftar verilecek

İl ve ilçe müftülükleri tarafından çok sayıda faaliyet planlandığını dile getiren Rahmi Yaran, İstanbul'daki 150 caminin itikaf ibadeti için hazır hale getirildiğini, 94 camide iftar verileceğini, 206 caminin Kadir Gecesi sabaha kadar açık olacağını, 156 Kur'an ziyafeti programı hazırlandığını, 156 camide Sakal-ı Şerif ziyareti yapılacağın, 317 camide ise engellilerin ibadete iştirak edebilecekleri bilgilerini paylaştı.