Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2417.76
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul teröre karşı birleşti

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstiklal Caddesi'nde teröre karşı birlik yürüyüşü yaptı. Ülke olarak oldukça güçlü bir istihbarata sahip olduğumuzu söyleyen Topbaş, " Terör bizim birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak" dedi.
İstanbul teröre karşı birleşti
26 Mart 2016 11:15:00
İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstiklal Caddesi'nde teröre karşı birlik yürüyüşü yaptı. Ülke olarak oldukça güçlü bir istihbarata sahip olduğumuzu söyleyen Topbaş, " Terör bizim birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak" dedi.
haber - İsmail Zelvi

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan terörü lanetlemek için İstiklal Caddesi'nde teröre karşı İstanbulluların tek yürek olduğunu göstermek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanlığı Binasından başlayan yürüyüşe çevrede bulunan insanlar da katıldı. Başkan ve Vali bir esnafın dükkanında basın açıklaması yaptı. Topbaş ve Şahin daha sonra patlamanın yaşandığı noktaya gelerek hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.

TÜM DÜNYAYI ETKİLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yaşadığımız yüzyılda tüm insanların kaderleri birbirine bağlı bulunmaktadır. Böylelikle yaşanılan olaylar o kentte ya da o bölgede kalmıyor tüm dünyayı etkiliyor. İnsanlığı katleden bir takım akıllar var. Artık insanlar birbirine şüpheli balsın istiyorlar. Tabi biz bunların oyunlarına gelmiyoruz. Toplum olarak acılarımıza ortak bir şekilde hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Eğer bir kişiden ya da bir olaydan şüphelenirsek hemen yetkili kişilere haber ve bilgi vermemiz gerekmektedir" dedi

İSTİKLAL NORMALE DÖNDÜ

Patlamadan bir gün sonra İstiklal Caddesi'nde hayatın normale döndüğünü söyleyen Topbaş, " Yaşanılan saldırılara ilişkin emniyet birimlerimizin titiz çalışmaları bizim olaya karşı hassasiyetimizi göstermektedir. Esnaflarla yaptığımız görüşmeler doğrultusunda da ekonomik olarak normale döndüğünü öğreniyoruz. Bizim toplumumuz ülkeyi bölmeye yönelik oyunlara hiçbir zaman gelmemiş hiçbir zamanda gelmeyecektir. Biz bütün olacağız birbirimize sıkıca kenetleneceğiz" şeklinde konuştu.

TERÖR İNSANLIK DIŞI

Terör konusunda dünyanın hiçbir yerinde kesin güvenliğin olmadığını söyleyen İstanbul Valisi Vasip Şahin, " İstanbul'da hep söylüyoruz. İstanbul dünyanın diğer metropolleri kadar güvenlidir. Hiçbir etik, ahlaki, inanç ya da diğer değerleri göz önünde tutmadan her türlü sivil hedefe saldırma gibi bir insanlık dışı politika izliyorlar. Dolayısıyla bizlere düşen dikkatli olmamız ve süku00fbnet ile hareket etmemizdir. Terör olaylarının amacı panik ortamı yaratmaktır. Ama biz planladıkları bu panik ortamına kapılmayacağız" dedi.

BİRBİRİMİZE KENETLENDİK

Güvenliğin üst düzey seviyesine çıktığını ve her türlü tedbirleri aldıklarını belirten Şahin, " Biz vatandaş, esnaf, yönetenler olarak hep birlikte omuz omuza vererek birbirimize dayanarak hayatı durdurmayacağız hayatı devam ettireceğiz. Teröre karşı hep birlikte mücadele vereceğiz. Birbirimizle olan dayanışmamızı daha da güçlendireceğiz. Birbirimize verdiğimiz selamı daha da sıklaştıracağız. Terör olaylarının yaşanması bizim birbirimize olan bağımızı bozmak sıkılaşmış, kenetlenmiş yapımızı ayırmaya yöneliktir. Biz ne kadar sıkı durursak terörde hedefine ulaşamayacağını görmüş olacağız" şeklinde konuştu.