Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul'da 14 kişilik kalaşnikoflu şebeke çökertildi

İstanbul Avcılar'da 4 otomobili, sürücülerini araçtan indirip gasp eden ve bir işyerini kurşunlayan 14 kişilik kalaşnikoflu gasp çetesi, polis tarafından enselendi.
İstanbul'da 14 kişilik kalaşnikoflu şebeke çökertildi
30 Kasım 2023 10:44:22
İstanbul Avcılar'da 4 otomobili, sürücülerini araçtan indirip gasp eden ve bir işyerini kurşunlayan 14 kişilik kalaşnikoflu gasp çetesi, polis tarafından enselendi.

Avcılar'da 18 Ekim tarihinde başlayan bir dizi gasp olayının ardından, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla çete üyeleri yakalandı. Mağdurların otomobilleri de sahiplerine teslim edildi.

18 Ekim'de polise başvuran bir mağdur, otomobilinin içinde otururken silahlı ve maskeli kişiler tarafından aracından indirilip gasp edildiğini bildirdi. Bu olayın ardından benzer şekilde 20 Ekim ve 21 Ekim tarihlerinde iki ayrı otomobil daha gasp edildi. İstanbul polisini alarma geçiren bu olay zinciri, çetenin 23 Ekim tarihinde bir otomobili daha gasp etmeye çalıştığı bir atakla devam etti.

280 saatlik kamera kaydı incelendi

Gasp Büro Amirliği ekipleri, olaylara karışan şüphelileri tespit etmek için bölgedeki güvenlik kameralarının 280 saatlik kaydını inceledi. Bu inceleme sonucunda, şüphelilerin olaylardan önce olay yerine gittikleri taksi plakasını belirledi. Bu ipucu, şüphelilerin kimliklerini belirlemek adına kullanıldı ve ardından Esenler, Avcılar, Beylikdüzü ilçelerinde belirlenen 7 adrese operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyon sonucunda çetenin liderliğini Oktay B.'nin yaptığı 14 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan ev ve araç aramalarında 2 kalaşnikof otomatik silah, 3 tabanca, çok sayıda mermi, 3 çelik yelek ve 1 kar maskesi ele geçirildi.

Operasyon sonrasında şüphelilerin gasp ettiği 4 otomobil de sahiplerine teslim edildi. Şüphelilerin, otomobilleri başka suç çetelerine satmayı planlayarak otoparklarda sahte plaka takarak sakladıkları belirlendi. Polis soruşturması sonucu tutuklanan 12 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 kişi ile birlikte adliyeye sevk edildi.

VF kat sağ