Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2410.72
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul''daki Özel Üniversitelerin Taban Puanları

İstanbul''daki Özel Üniversitelerin Taban Puanları
13 Ocak 2020 17:14:00

Üniversiteye girecek adaylar için YKS tercih sırasında birçok farklı detay bulunmaktadır. Hangi üniversiteyi seçmelisiniz? Hangi bölüm size uygun? Burslu olarak eğitim alabilir misiniz? Taban puanları nedir? YÖK Atlas programı ne işe yarar? Kesintisiz burs nedir? Özel üniversitelerin ücretleri ne kadar? Gibi çok farklı sorulara cevap arayacaksınız.

İlk olarak üniversite sınavına konsantre olmalısınız. Tüm yukarıdaki soruların cevapları, aldığınız puana bağlıdır. Lise döneminde ki başarı puanınızda üniversite tercihlerinde kabul şartları arasında yer almaktadır. Yani liseyi iyi bir derecede bitirmediyseniz ve ÖSYM sınavlarında iyi bir puan aldıysanız, bu puanınıza göre tercih etmiş olduğunuz üniversiteye ya da bölüme gireceğiniz anlamına gelmiyor. Ancak lise başarınız iyi olmayabilir ya da üniversite sınavından iyi puan almamış olabilirsiniz. Özel üniversiteler sayesinde, istediğiniz bölümlere daha düşük puanlar ile yerleşebilirsiniz.

Taban Puanı Nedir?

Üniversitelerin bölümleri için belirlemiş oldukları taban puanlar, en alt limiti belirler. Yani sınavdan almış olduğunuz puan, başvuruda bulanacağınız bölümün taban puanından yüksek olması gerekir. Bu durum özel üniversiteler için de geçerli olup, bu üniversitelerin bölümlerinin taban puanları hakkında YKS tercih kılavuzundan bilgi alabilirsiniz. Şunu belirtelim ki üniversite seçmeden önce mutlaka ne iş yapmak istediğinizi bilmeli, aileniz ile konuşmalı, bölümü ve branşlarını araştırmalı, iş olanaklarını öğrenmeli ve buna göre bölüm tercihi yapmalısınız.

Sadece bilinen köklü bir üniversiteyi tercih etmek, kariyeriniz açısından yeterli değildir. Ayrıca köklü bir üniversitenin, kariyer olanağı olmayan bir bölümünden mezun olmak ise size iş sağlamayacaktır. Bunları aşmak için ilk olarak yapmak istediğiniz işe göre bölüm seçimi yapmalısınız. Üniversiteye göre tercih yapmak yerine bölümlere göre tercih yapmanız, üniversiteye yerleştirmenizi kolaylaştırır. İstanbul'daki özel üniversiteler burslu olarak da öğrenci kabul ettiklerinden dolayı, kolaylıkla puanınıza uygun bölüm bulabilirsiniz.

Özel Üniversite Eğitimleri

Özel üniversiteler daha yetkin eğitim verdiklerinden dolayı, aileler için de tercih edilmektedir. Ücretli olarak eğitim görmenin yanında, ayrıca başarı durumunuza göre burslu olarak da eğitim alabilirsiniz. Özel üniversitelerin taban puanları daha düşük olduğu için, istediğiniz bölümlere yerleşmek daha kolay oluyor. Yüksek puan alanlar için burslu olarak bu üniversitelere yerleşmeleri ve iyi eğitim almaları kaçınılmaz olacaktır. Şunu da belirtelim ki özel üniversite burslar ve ücretler için internet sitelerinden de artık bilgi alabilirsiniz.

Burs Almak İçin Ne Kadar Puan Almalıyım?

Bu tamamı ile seçeceğiniz bölümle alakalı bir durumdur. YKS tercih kılavuzu üzerinden bölümlerin burslu taban puanlarını da öğrenebilir ve üniversitenin öğrenci kabul şartlarına göre üniversiteyi tercih edebilirsiniz. Bu nedenle ilk olarak üniversitelerin internet sitelerini incelemeniz gerekecektir. Bu incelemelerin sonunda, taban puanları ve bu puanlara göre burs oranlarını da görebilirsiniz.

Burslu okuyacak öğrencileri titiz bir şekilde seçen üniversiteler, öğrencinin sadece sınavda almış olduğu puanları değil, ayrıca lise döneminde ki puanlarını da incelerler. Özel üniversiteler şartları yerine getiren adaylara, buna göre çeşitli burslar sağlayarak, eğitim görmelerini sağlar. Bu konuda incelemelerimiz arasında yer alan İstanbul Gelişim Üniversitesi, %100 burs, %75 burs %50 ve %25 burs sağlayan üniversiteler arasında yer almaktadır.