Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul’un yeni mührü Çamlıca

Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük cami özelliğine sahip Büyük Çamlıca Camisi, dün Başkan Erdoğan’ın da katıldığı törenle resmen ibadete açıldı. Törene çok sayıda üst düzey davetlinin katıldı. Camideki Cuma namazına 100 binden fazla Müslüman iştirak etti.
İstanbul’un yeni mührü Çamlıca
04 May 2019 11:16:00
Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük cami özelliğine sahip Büyük Çamlıca Camisi, dün Başkan Erdoğan’ın da katıldığı törenle resmen ibadete açıldı. Törene çok sayıda üst düzey davetlinin katıldı. Camideki Cuma namazına 100 binden fazla Müslüman iştirak etti.

MİLAT / KORAY TAŞDEMİR

Cumhuriyet döneminin en büyük camisi özelliğini taşıyan Büyük Çamlıca Camisi’nin resmi açılışı dün yapıldı. Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törene 100 binden fazla vatandaş iştirak etti.

Filistin ve Mısırlı hafızlar

Yoğun katılımın olduğu açılış töreni dolayısıyla çok sayıda sağlık ekibi de camide hazır bekletildi. Türk bayraklarıyla donatılan caminin açılış töreni öncesi, sabah saatlerinden itibaren İstanbul Müftülüğü’nün görevlendirdiği hocalar ile Filistin ve Mısır'dan gelen hafızlar, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu.

Erbaş’tan hutbe ve dua

Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camiler ve ramazan ayıyla ilgili okuduğu hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı. Cuma namazından sonra ise caminin resmi açılış töreni yapıldı. Erbaş, bu törende de dua etti ve “Büyük Çamlıca Camisi, İstanbulumuza ve Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun. Böyle bir eserin yapılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Hayırlı uğurlu olsun

"Büyük Çamlıca Caminin İstanbulumuz, ülkemiz ve alem-i İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diyen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Böylesine muhteşem bir eserin şehrimize kazandırılmasına emeği geçen mimarından, mühendisinden, işçisine, sanatçısına, hayırseverden tezhip tezyin ustalarına kadar herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Silinmez izler bıraktık

Erdoğan, konuşmasında "Rabbim bizlere Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı gibi birbirinden büyük eserlerle bu şehre damgamızı vurmayı, İstanbul'da silinmez izler bırakmayı nasip etti" ifadelerini kullandı.

Elhamdülillah doluyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun “dolduramazlar” dediğini hatırlatan Erdoğan, “Aynı anda camimizde 65 bin mümin ibadetini gerçekleştirebiliyor. Her ne kadar birileri nasıl dolduracaksınız deseler de elhamdülillah doluyor. Büyük Çamlıca Camii medeniyet mirasımızı daha ileriye taşıyacak mimarların, yeni ustaların yetişmesine de vesile olacaktır" şeklinde konuştu.

Böyle cihat olmaz

Başkan Erdoğan ayrıca, İbadethaneleri kan gölüne çeviren vahşi ve ilkel zihniyete artık herkesin bir dur demesinin şart olduğunu belirterek, "Camilere saldıranlarla kiliseleri hedef alanlar aynı karanlık zihniyete sahiptir. Masumları katletmenin, ibadet mekanlarını bombalamanın adı cihat değil terördür, vahşettir, cinayettir" ifadesini kullandı.