Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2429.62
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstifa etmeyen Kılıçdaroğlu, kendi topuğuna sıktı

02 Haziran 2023 00:28:01
​Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinde PKK desteğine rağmen Kılıçdaroğlu büyük bir hezimete uğradı. Tüm baskılara rağmen istifa etmeyi düşünmeyen Kılıçdaroğlu MYK'daki tüm isimleri istifa ettirdi. Bu gelişmelerin ardından Bay Kemal'in Antalya mitingindeki sözleri akıllara geldi. Kılıçdaroğlu, "Koltuğundan kalkmayan insan altına etmiş demektir" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini yaparken Başkan Erdoğan aldığı yüzde 52,1'lik oy oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu'na yaklaşık 2,5 milyon oy ile fark attı.

Arkasına HDP ve PKK desteğini almasına rağmen seçimlerde yaşadığı hezimetle başta Kandil olmak üzere yedili koalisyonda da hayal kırıklığı yaratan Kılıçdaroğlu beklenenin aksine istifa etmeyerek "Mücadaleye devam" dedi.

Seçimlerde yaşadığı başarısızlığın faturasını partisinin MYK üyelerine kesen Bay Bay Kemal, tüm üyeleri istifaya davet edip istifalarını aldı.

'Koltuğundan kalkmayan insan altına etmiş demektir.'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmemesi Antalya mitinginde söylediği sözleri akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu "Uzun süre koltuğunda oturup, koltuğundan kalkmayan insanın yaptığı bir pislik vardır. Yani altına etmiş demektir." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (1)

Sabri ÇAMCI
anlamlı :))
11 ay 2 hafta önce Yanıtla