Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.07
Gram Altın
2468.56
BIST 100
10161.22
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İyiliğin peşindeki gençler

Üniversite öğrencisi Gökçe Değirmen ve arkadaşları sosyal medya üzerinden örgütlenerek ihtiyaç sahiplerine yardım topluyor. Ramazan ve Kurban bayramında ihtiyaç sahibi birçok çocuğun yüzünü güldüren Değirmen ve arkadaşları, "birileri de bir şeyler yapmalı düşüncesiyle yola çıktık" diyor.
İyiliğin peşindeki gençler
20 Mart 2013 14:31:00
Üniversite öğrencisi Gökçe Değirmen ve arkadaşları sosyal medya üzerinden örgütlenerek ihtiyaç sahiplerine yardım topluyor. Ramazan ve Kurban bayramında ihtiyaç sahibi birçok çocuğun yüzünü güldüren Değirmen ve arkadaşları, "birileri de bir şeyler yapmalı düşüncesiyle yola çıktık" diyor.

RÖPORTAJ: SULTANA KORKMAZ Bu tarz aktiviteler yapmak nereden aklınıza geldi? Size öncü olan veya ilham aldığınız birileri mi var yoksa kendiliğinden gelişen bir şey miydi?

-Bundan önce 3 etkinlik daha düzenledik bu 4. Etkinliğimiz. Bir gün ben bir iftar davetindeyken sokakta mendil satan bir çocuk gördüm ve ''ben bu çocuğu giydirebilir miyim? İhtiyaçlarını karşılayabilir miyim? Diye düşündüm. Daha sonra ertesi gün tekrar o çocuğu bulmak için iftar için gittiğim yere gittim ve gördüm ki o çocuk tek değil arkadaşları kardeşleri de var. Sonra içimden dedim ki ''ben bunlara nasıl yetişeceğim'' daha sonra kendi arkadaşlarıma eşe dosta çevreye falan söyledim ve bana yardımcı olmak isteyen gönüllüler çıktı.

Sosyal medya da mı örgütlendiniz?

-Evet bu tamamen sosyal medya üzerinden ve kendi çabalarımızla etrafa duyurduğumuz bir etkinlikti.

Etkinliğinizin adı nedir? Etkinliğinize olan ilgiden memnun musunuz?

-Daha önceki etkinliğimizin adı bayram öncesi olması nedeniyle ''bu bayramda bir çocuk giydirmek ister misiniz?'' idi. Ve gerçekten duyarlılık çok fazlaydı özellikle ramazan olması nedeniyle insanların daha çok ilgisini çektik. Bu etkinliğimizin adı da ''Onlar bize değil biz onlara muhtacız sadece ramazanda değil her zaman yanlarındayız'' . Bunda da hamdolsun ilgi oldukça fazla.

Yardımları nakdi ve ayni olarak mı kabul ediyorsunuz?

-Daha çok kıyafet, erzak ve alışveriş çeki gibi yardımlar yapıyoruz. Nakdi olarak gelen yardımları da ihtiyaç dahilinde ayni yardıma çeviriyoruz. Çocuklar için gelen yardımlardan artanları da yine fakir semtlerde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz.

Yardıma muhtaç aileleri tespitiniz nasıl oluyor peki?

-Bu işte gönüllü olduğumuz ve yardımcı olmak istediğimiz duyuldukça zaten yardıma muhtaç ailelere ulaşmamız kolay oluyor herkes bir tanıdığını söylüyor veya bir süre sonra artık aileler sizi gelip bulmaya başlıyor.

Sizinle beraber çalışan bir vakıf kurum kuruluş vs var mı yoksa bu işte tamamen yalnız mısınız?

Ardımızda herhangi bir kurum veya yardım vakfı vs yok. Tamamen sosyal medya üzerinde örgütlenmiş kendi halinde yaşayan insanlarız. Çoğumuz öğrenciyiz. ''birileri de bir şeyler yapmalı'' düşüncesiyle yola çıktık. Tek istediğimiz birilerinin gülen yüzü, işiten kulağı, gören gözü olabilmek. Eğer bir tek çocuk bile bizim sayemizde gülümseyecekse mutlu olacaksa bunun için her şeye değer. Tüm çabalarımız bunun için.

Peki son olarak size ulaşmak isteyenler nasıl ulaşacaklar?

Bizlere sosyal medya www.facebook.com/events/547885191908643/ ve twitter.com/fotosentezyan üzerinden ulaşabilirler. Ayrıca Fatih'de At Pazarı Meydanında bulunan Beyrut Kafe de yardımları ulaştırabileceğiniz bir yer.