Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İyot damlası faydaları, zararları, yan etkileri nelerdir?

Son dönemlere damgasını vurmakta olan ve sık sık özellikle de kadınlar tarafından tercih edilmekte olan iyot damlasının hem yararları hem de zararları mevcuttur.
İyot damlası faydaları, zararları, yan etkileri nelerdir?
11 Nisan 2017 11:39:00
Son dönemlere damgasını vurmakta olan ve sık sık özellikle de kadınlar tarafından tercih edilmekte olan iyot damlasının hem yararları hem de zararları mevcuttur.

İyot damlasının var olan yararlarını, zararlarını ve yan etkilerini bilerek kullanmak her zaman daha fazla fayda sağlayacaktır. Kullananların yorum ve eleştirileri göz önüne alındığı takdirde, vitplus iyot damlası kullanım açısından oldukça fazla yararı vardır ve sağlık açısından olumlu yönleri mevcuttur. Günlük alınması gereken bir miktar iyot vardır ve bu miktar alınmadığı takdirde, gün geçtikçe vücut yorgunluk ve halsizlik haliyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle iyot damlası günlük olarak kullanıldığı takdirde kemikler güçlenmekte ve her geçen gün daha fazla gelişmektedir. Beyin gelişimini de olumlu yönde etkilemekte olan iyot damlası aynı zamanda sağlıklı ve enerjik bir bedene sahip olmayı sağlar. Kabız probleminin önüne geçer ve zayıflamaya yardımcı olur. Özellikle de zayıflatma yönü ile oldukça fazla tercih edilmektedir. Metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin hızlı bir şekilde çalışmasına olanak sağlayan iyot damlasının aynı zamanda zararları da mevcuttur. Ancak bu zararlar iyot damlası fazla alındığı takdirde meydana gelmektedir. İyot damlasının belli bir günlük dozu vardır ve tavsiye edilenin üzerine çıkılmamalıdır. Tavsiye edilenin üzerine çıkıldığı takdirde ilk olarak guatr hastalığı meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra ciltte bazı reaksiyonlar ya da alerjiler de meydana gelmektedir. Çok sık ve fazla kullanıldığı takdirde, verilmesi gerekenden fazla kilo verimine de yol açabilmektedir. Bunların yanı sıra;

  • İyot kullanımında aşırıya kaçılması sonucunda ciltte yaralar ve kızarıklıklar oluşabilmektedir.
  • Sivilceler iltihaplı bir şekilde oluşabilmektedir.
  • Küçük yaşlarda alınan iyot damlası ise büyümeyi engelleyebilmektedir.
  • Küçük yaş gruplarında mutlaka doktor ya d aile gözetimi altında iyot damlası kullanılmalıdır.

İyot Damlasının Yan Etkileri Var Mıdır? Nelerdir?

İyot damlasının yararları ve zararları olduğu kadar, kullanımının fazlalığına ve sıklığına göre yan etkileri de meydana gelebilmektedir. Normal kullanım miktarını aşmadığınız takdirde iyot damlası zararları bulunmamaktadır. İyot damlası her zaman doğru zamanlarda ve doğru miktarlarda kullanılmalıdır. Aksi takdirde, aşırı şekilde alınan iyot damlası vücuda zarar vererek olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. İlk olarak fazla kullanımı sonucunda kısırlık meydana gelebilmektedir. Büyümeyi durdurarak zihin gelişimine de engel olabilmektedir. Tiroit bezlerinde bozukluklara yol açabilmektedir. Hamilelik döneminde olanlar ve tansiyon hastalığına sahip olanlar da iyot kullanımına çok dikkat etmesi gereken grupta yer almaktadırlar. Fazla kullandıkları takdirde, hamilelik dönemlerini ve tansiyon seviyesini etkileyebilmektedir. Bu zararları ve yan etkileri göz önünde bulundurulduğu takdirde, iyot damlası doğru miktarda ve doğru zamanlarda alınmalıdır. Yaş gruplarına göre de kullanımında farklılıklar bulunan iyot damlası mutlaka bir doktor tavsiyesi ve kontrolü altında kullanıldığı takdirde çok daha yararlı ve doğru bir kullanımla vücuda alınmaktadır. Böylece vücutta halsizlik hissinden kurtulmak daha kolay hale gelmektedir.