Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2390.90
BIST 100
10170.1
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İzmir Meclisi'nde valiz gerginliği

13 Haziran 2023 11:31:16
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin haziran ayı olağan meclis oturumunda AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında valiz gerginliği yaşandı. AK Partili üye kürsüye bavulla çıktı, CHP'lilere gramofon, büyüteç ve soda şişesi vermek isteyince CHP'li üye AK Partililerin üzerine yürüdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi haziran ayı olağan meclis toplantısı, Kültürpark Fuar Alanı'nda Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlığında yapıldı.

Toplantıda AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

Toplantıda gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, kürsüye valizle çıktı.

Valiz göndermesi tartışmanın fitilini ateşledi

Kürsüye bavulla çıkan ve bavulda yer alan malzemeleri çıkaran AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, “Size hediye getirdik. Patates soğan defalarca hediye ettiniz, ben de bunları hediye ediyorum. Valizin içinde büyüteç var hala seçim sonucunu görmeyenler için. Hala ben görmedim, duymadım, sonuçları hazmedemedim diyenler için soda var, hazımsızlığa iyi gelir.” diye konuştu.

Demircilioğlu’nun bu sözlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, zabıtalardan valizi dışarı çıkarmalarını istedi.

İki parti üyeleri arasında gerginlik yaşandı

Zabıtaların valizi dışarı çıkarmasına engel olan AK Partili meclis üyeleri ve CHP'li meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

Bu sırada CHP'li bir meclis üyesi, dengesini kaybederek yere düştü.

Diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı ve kalan bölümde meclis oturumuna devam edildi.