Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2411.44
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İzmir'de Mahzen-24 operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

03 Nisan 2024 08:33:53
İzmir'de, yurt dışında kaçak durumda olan Barış Boyun'un liderliğini üstlendiği organize suç örgütüne karşı "Mahzen-24" operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında, aralarında tetikçinin de olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de gerçekleştirilen "Mahzen-24" operasyonunu duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlükleri ile Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, elebaşılığını Barış Boyun'un üstlendiği ve yurt dışından yönetilen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, silahlı tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri belirlendi.

Çetenin tetikçisi yakalandı

Operasyonlar neticesinde, aralarında tetikçinin de bulunduğu organize suç örgütü üyesi 8 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sırasında 4 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tüfek, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve suçta kullanıldığı tespit edilen bir motora el konuldu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız. Tek tek yakalayacağız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."