Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2429.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KAAN'ı bir de kendi sesinden dinleyelim

27 Şubat 2024 11:21:48
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu geçtiğimiz günlerde yaptı. TUSAŞ'tan yeni bir görüntü paylaşılarak, "KAAN'ı bir de kendi sesinden dinleyelim" denildi.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli muharip uçağı KAAN ilk uçuşunu geçtiğimiz günlerde yaptı. TUSAŞ'tan yeni bir görüntü paylaşılarak, "KAAN’ı bir de kendi sesinden dinleyelim" denildi.

KAAN'ın ilk uçuşunda 13 dakika havada kalarak 8000 feet irtifada 230 knot hıza ulaşmıştı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen milli muharip uçağı KAAN, Ankara semalarında ilk uçuşunu yaptı. Mürted Hava Meydanı'ndan kalkan Milli Muharip Uçağı, bir süre uçuş yaptıktan sonra başarıyla tekrar üssüne döndü.

Kotil: KAAN dünyada bu kadar kısa sürede yapılan en başarılı proje

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından açıklamalarda bulunarak, KAAN'ın dünyada bu kadar kısa sürede yapılan en başarılı proje olduğunu söylemişti.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından açıklamalarda bulundu. Kotil, KAAN'ın dünyada bu kadar kısa sürede yapılan en başarılı proje olduğunu söyledi. Kotil, "Teknolojiyi seçerken F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Eurofıghter, F-16, Rafael uçakları KAAN'dan daha alt teknoloji." dedi.

'5. nesil uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, "Hava Kuvvetlerimizin harekat kapasitesinin güçlendirilmesine ve stratejik askeri ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacak olan KAAN ile ülkemiz dünyada 5. nesil uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak." denilmişti.