Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2471.63
BIST 100
10170.07
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KADİROV'UN CANLI BOMBALARI SAHNEDE!

MİT'in ilk kurucularından Ergun Gökdeniz, "Sultanahmet saldırısı Türkiye'ye gözdağı vermek isteyenlerin eylemidir. Rus istihbaratının taşeronluğunu yapan Çeçen Lider Kadirov, Çeçen canlı bomba birliklerini DAEŞ'e göndererek ses getirecek eylemlerde kullanıyor" dedi.
KADİROV'UN CANLI BOMBALARI SAHNEDE!
15 Ocak 2016 10:10:00
MİT'in ilk kurucularından Ergun Gökdeniz, "Sultanahmet saldırısı Türkiye'ye gözdağı vermek isteyenlerin eylemidir. Rus istihbaratının taşeronluğunu yapan Çeçen Lider Kadirov, Çeçen canlı bomba birliklerini DAEŞ'e göndererek ses getirecek eylemlerde kullanıyor" dedi.

ENES BABACAN / İSTANBUL

İstanbul Sultanahmet meydanındaki canlı bomba eylemini ve Diyarbakır'daki bombalı araç eylemini MİT'in ilk kurucularından MAH kurucusu Ergun Gökdeniz değerlendirdi.

Rus istihbaratının taşeronu Kadirov

Sultanahmet saldırısı Türkiye'ye gözdağı vermek isteyenlerin eylemidir diyen Gökdeniz, "Bu eylem istihbarat teşkilatlarının planı ve aklı ile olmuş bir eylemdir. Suriye'de Baba Esed'ın kurduğu en zalim örgüt olan El Muharabat mevcut kirli savaşta Türkiye'nin iç huzurunu bozarak Suriye'den uzak tutmayı hedeflediği bilinen bir gerçektir. Rus istihbaratının bazı eylemlerde Çeçen Lider Kadirov'un güdümünde DAEŞ'e gönderdiği Çeçen canlı bomba eylemcilerinin ses getirecek eylemlerde kullanılma ihtimali çok güçlüdür. Almanya'nın mülteci politikası gereği de bir mesaj niteliği taşıyan bir eylemdir. Suriye savaşından kaçan mültecileri Türkiye-Yunanistan-Hırvatistan ve oradan da Almanya'ya ulaştıran uluslararası bir suç örgütünün Avrupa'ya mülteci taşımasından rahatsız olanların da bu eylemden çıkarları unutulmamalıdır. Ayrıca Türkiye'yi zor durumda bırakmak isteyenler bu tür eylemlerle Türkiye'yi yalnızlaştırmayı hedefliyorlar" şeklinde konuştu.

PKK uyuyan hücrelerini "canlı bomba" yaptı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki emniyet müdürlüğüne yapılan bombalı araç eylemini değerlendiren Gökdeniz, "PKK'nın son dönemdeki 'canlı bomba' ve 'bombalı araç' eylemleri yıllardır El Kaide'nin kullandığı yöntemlerden kopyalanmış gibiu2026 Bu noktada PKK ile IŞİD arasında örgütsel olmasa bile eylemsel kardeşlik var. PKK son dönemde şehirlerde aldığı darbeler sonrası bütün taktiklerini deniyor. Uyuyan hücrelerini canlı bomba eylemcisi yapan PKK'nın Sultanahmet saldırısı sonrası ülkedeki şaşkınlıktan da faydalandığı açıktır. Bir kaos ve korku oluşturmanın peşinde olan terör örgütleri ülkemizin huzurunu topyekun hedef almış durumdalar" dedi.

Eğitim ve motivasyon artırılmalı

PKK'nın ve DAEŞ'in son dönemdeki saldırılarına karşın güvenlik güçlerinin eğitim ve motivasyonun artırılması gerektiğini belirten Gökdeniz, "PKK'nın şehirlerde eylem ve çatışmalara başlamasıyla birlikte özel timlerin terörle mücadele için aldıkları eğitimlerin artık tüm polis ve diğer güvenlik güçlerine de verilmesi gerekliliği ortaya çıkmış durumda. Özellikle çatışmaların yoğun yaşandığı iller başta olmak üzere şehir ve ilçelerde görev yapan polislerimize "canlı bomba ve bombalı araç" konusunda eğitimleri artırılmalıdır" dedi.