Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2431.91
BIST 100
9974.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kahramanmaraş'ta orman yangını evlere sıçradı

23 Temmuz 2023 18:36:51
6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalışan Kahramanmaraş bu kez orman yangınları ile mücadele ediyor. Kazma bağları mevkisinde meydana gelen orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yaz mevsiminin gelmesiye birlikte yurdun büyük bir kesimi kavurucu sıcaklarla mücadele ederken sıcak havaların etkisi ve ormanlara düzenlenen sabotojların etikisyiyle Türkiye'nin ciğerleri alevlere teslim oldu.

Son olarak ise Kahramanmaraş'ta Üngüt Mahallesi Kazma bağları mevkisindeki ormanda, öğleden sonra yangın çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Havadan müdahale edildi

Vatandaşların İhbarı ile bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin iş makineleriyle karadan yaptığı müdahaleye, havadan da yangın söndürme helikopterleriyle destek verildi.

Alevler evlere de sıçradı

Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede yayılan yangın, bölgede bulunan evlere de sıçradı. O anları kayıt altına alan vatandaşlar, büyük korku ve panik yaşadı.

Yangını cep telefonu ile kayıt altına alan bir vatandaşın videoda “Gitti, evler gitti” dediği sesleri izleyenlerin yüreklerini dağladı.

Ekiplerin, yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.