Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2398.36
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kahrolsun Vahşet Koalisyonu!

Memur-Sen üyeleri ve başkanlık heyeti İdlib'de yaşanan mezalimi protesto etmek için tabutlarla Rusya Büyükelçiliği önüne yürüdü.
Kahrolsun Vahşet Koalisyonu!
08 Nisan 2017 09:30:00
Memur-Sen üyeleri ve başkanlık heyeti İdlib'de yaşanan mezalimi protesto etmek için tabutlarla Rusya Büyükelçiliği önüne yürüdü.

EZGİ ÇELİKANKARA

Memur-Sen, İdlib'de yaşanan kimyasal saldırı zulmünü; İran ve Rusya Büyükelçiliği önünde kınadı. İlk olarak İran Büyükelçiliği önünde gıyabi cenaze namazı kılan Memur-Sen üyeleri, daha sonra İdlib katliamını temsilen tabutlarla Rusya Büyükelçiliği önüne yürüdü.

Dünyaya umut taşıyalım

BAAS Rejimi, Rusya, ABD, İran, BM ve Emperyalizm aleyhinde sloganların atıldığı eylemde, İdlib katliamını temsilen taşınan tabutlar, Rusya Büyükelçiliği önüne bırakılarak tepki gösterildi. Rusya Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Geçmişte olduğu gibi bir araya gelerek coğrafyamızın ve insanlığın kanayan yaralarını saracağız. İşte o zaman çocuk tabutları değil, umut taşıyacağız dünyaya" dedi.

Esad gitmeli zulüm bitmeli

Ortadoğu'nun yeni vahşet üçlüsünün: Esad, Putin ve Hamaney olduğunu vurgulayan Yalçın, "İslam alemi sustukça, şer odakları ölüm kusmaya devam edecek. Ya haykırıp ses vereceğiz ya da onursuzca çocukların katlini seyredeceğiz. Biz ses vermek için buradayız. Putin'e, 'Elini Ortadoğu'dan çek'İran'a 'Esad'i desteklemekten vazgeç' uyarısını yapmak için buradayız.'Esad gitmeli zulüm bitmeli' iradesini ortaya koymak için bu alandayız" diye konuştu.

Batı'nın vicdansızlık senfonisi

Suriye'nin onurlu halkı, kadınları ve çocuklarının sadece Esad, Rusya ve İran karşı değil Hizbullah, PYD, DAİŞ'e karşı da mücadele ettiğini vurgulayan Yalçın, "Ayrıca ABD'nin vahşet diplomasisine, İngiltere'nin ve AB'nin menfaatperestliğine karşı da direniyorlar. Batı, duvarların, hendeklerin ve tel örgülerin arkasına sığınadursun. O çığlıklar batının kara tarihine yeni bir vicdansızlık senfonisi olarak kaydedilecektir" dedi.