Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kahve Keyfini Evde de Yaşayabilirsiniz

Kahve makinesi, Etiyopya'da kölelik yıllarında yorgun düşen kölelerin enerji verdiğini keşfettikleri Arabica ağaçlarının meyvelerinin eşsiz lezzetini sofranıza getirir.
Kahve Keyfini Evde de Yaşayabilirsiniz
27 Şubat 2024 15:00:00
Kahve makinesi, Etiyopya'da kölelik yıllarında yorgun düşen kölelerin enerji verdiğini keşfettikleri Arabica ağaçlarının meyvelerinin eşsiz lezzetini sofranıza getirir.

Etiyopya’dan başlayıp Yemen’e ve sonrasında tüm dünyaya yayılan bu içecek kültürü günümüzde sosyalleşmenin en büyük adımlarını oluşturur. Faklı aromadaki farklı kahve türleri işlenip toz haline getirildikten sonra kahve makinesi kullanılarak içime hazır hale gelir. Makul tüketildiğinde içeriğindeki kafein yorgunluğu alır, hafızayı güçlendirir, yağ yakımını arttırır, migrene iyi gelir ve felç riskini azaltır.

Philips Kahve Makinesi ile Keyfiniz Keyif Katın

İri öğütülmüş ve kavrulmuş çekirdeklerin sıcak su ile demlenerek tüketilen çeşidi filtre kahvedir. Kâğıt veya metal süzgeçli filtre kahve makinesi kullanılarak fincan veya kupa ile tüketilir. Birçok lezzet çeşidi bu cihazlar ile hazırlanabilir. 1.8 litrelere varan su haznesi ile sürekli su takviyesi yapmak gerekmez. Toz haldeki çekirdek kahve makinesinin uygun bölümüne ilave edilir. Cihazın özelliğine göre kâğıt filtre gerekebilir. Gereken zaman ayarını yaptıktan sonra size sadece beklemek kalır. Bazı cihazlarda öğütülmüş çekirdekler kullanılırken, öğütme işlemini kendi yapan cihazlarda bulunur. Çok üstün özellikli cihazlar cappuccino, Americano, espresso, macchiato ya da cafe latte yaparak sütü köpürtebilir. Dokunmatik ekranlı cihazlarda ekran üzerinden istenilen tür seçilir. İş dönüşü siz üstünüzü değiştirirken kahveniz dakikalar içinde hazır olur.

Türk Kahve Makinesi ile Kırk Yıllık Hatır

Daha ince öğütülmüş yapısı ile Osmanlı döneminde közde cezve ile pişirilerek Türk Kahvesi olarak özdeşleşip tüm Avrupa’da bu isimle yaygınlaşmıştır. Günümüzde hala bu kültüre özgü pişirme yöntemleri mevcut olup, aynı lezzeti Arçelik kahve makinesi ile yakalamak mümkündür. 1,5 litre su kapasitesi, ışıklı ve sesli uyarı sistemi, pişirmeyi algılama, taşmayı önleme ve suyu püskürterek karıştırma özelliği bulunur. Bu özellikler cihaz modellerine göre farklılık gösterebilir. Fakat her cihazda aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Bir kerede 5-6 fincan servis edilebilir.

Kahve Makinesi Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Sıcak tüketilen içeceklerin lezzetli olmasında pişirilme yöntemi etkili rol oynar. Demlenme bu aşamada çok önemli olup, su seviyesi, tercihe göre süt miktarı ve acılık durumu lezzeti etkiler. Suyun akış hızı, 24 saat önceye kadar programlanabilir olması, su bitince otomatik kapanabilmesi bazı makine özellikleri arasında yer alır. Seçimi ihtiyacınız ve keyfiyetinize göre yapmanız mantıklı olur. Manuel bir cihaz ile su oranını kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Ya da bu işlemi tam otomatik makinelere bırakıp siz keyfinize bakarsınız.

Yoğun bir kahve tadı hissedip acı bir tat almak istemeyebilirsiniz. Ekstra shot özelliği olan bir cihaz bu isteğinizi hemen yerine getirir. Aromayı daha iyi hissedebilmek için su sıcaklığının 90-96℃ arasında olması gerekir. Suyu bu derece arasında tutabilen, kolay temizlenebilir filtreli, aroma ve sertlik ayarı yapabilen makineler keyfine düşkün olanlarca tercih edilebilir. Seramik öğütücüler ile çekirdekleri öğütebilen makinelerde tercih edilen modeller arasında yer alır. Güzel bir deneyim için damak tadınız ve kişisel deneyimleriniz oldukça önemlidir.

Mükemmel Lezzet Tattıran Kahve Makinesi Fiyatları

İçmeyeni bile kendisine aşık edecek eşsiz kokusu ve çeşitli aromalarını içime hazır hale getiren ürünler özeliklerine göre fiyatlandırılır. Tam otomatik kahve makinesi ile manuel kontrol edilebilenler farklı özellikler içerirler. Marka, model ve kapasitesine göre değer kazanırlar. Bir elektrikli cezve ile makineler arasında tercihiniz fiyatı belirler. Ne istediğinize karar verdikten sonra Koçtaş web sitesi aracılığıyla dilediğiniz kalite ve ürüne sahip olabilirsiniz. Keyfinize hitap edecek tüm marka ve modeller Koçtaş web sitesi farkıyla ulaşabilir, farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.