Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kamuda ücret sorunu var

Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, devam eden toplu sözleşme sürecine yönelik, "Kamuda, mevcut ücretler açısından çok büyük uçurumlar var, bu farklılıkların giderilmesi için taban ücret uygulaması talebimiz var" dedi
Kamuda ücret sorunu var
19 Temmuz 2013 00:00:00
Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, devam eden toplu sözleşme sürecine yönelik, "Kamuda, mevcut ücretler açısından çok büyük uçurumlar var, bu farklılıkların giderilmesi için taban ücret uygulaması talebimiz var" dedi

MİLAT / ANKARA HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Dedeman Otel'de basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile devam eden toplu sözleşme sürecine yönelik, "Kamuda, mevcut ücretler açısından çok büyük uçurumlar var, bu farklılıkların giderilmesi için taban ücret uygulaması talebimiz var" dedi.

Geçici işçilik kaldırılmalı

Arslan, kamunun ihtiyacı olan işçi kadrolarında ciddi açıklar bulunduğunu belirten Arslan, "Kamunun işçi alımına karşı rezervinin mutlaka ortadan kaldırılması lazım. Taşeron uygulamalar da yeni sorunları ortaya çıkartıyor. Bence kamuda, mutlaka kadrolu işçi alımının önünün açılması gerekiyor. Geçici işçilik statüsü dediğimiz durumun mutlaka kaldırılması gerekiyor. Üniversite mezunlarından, işçi statüsünde çalışanlarının da durumlarının düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca boş işçi kadrolarının da doldurulması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Doğu'da işsizlik can yakıyor

Arslan, çözüm sürecine ilişkin, işsizlik ve kayıt dışı çalışmanın doğu bölgesinde can yakan bir durum olduğunu belirtti. Çözüm süreciyle ilgili Hak-İş olarak ortak raporlarının dışında, bölgedeki ekonomik ve sosyal sorunlara yönelik bir çözüm listesi de hazırladıklarına işaret eden Arslan, bölgede yapılan gelişmelerin kendilerini şaşırttığını söyleyerek, "Bölgede barış mutlaka sağlanmalı. Çatışmasızlık süreci mutlaka devam etmeli. Bölgenin bir an önce normalleşmesi gerekiyor" diye konuştu. Arslan, "Hak-İş'e bağlı sendikalarımızın yaklaşık 30 bin üyesi, kamu toplu sözleşmelerinin muhatabı. Bazılarının toplu sözleşmeleri devam ediyor, bazıları yetki aşamasında bazıları da yargıya intikal etmiş durumda. 3 temel husus var. Birincisi kamuda, mevcut ücretler açısından çok büyük uçurumlar var. Bu farklılıkların giderilmesi için taban ücret uygulaması talebimiz var." diye konuştu.