Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2440.11
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kara Ağaç Destanı'nın galası yapıldı

TRT 1'in yeni dizisi " Kara Ağaç Destanı", ilk bölümüyle dün akşam izleyicisiyle buluştu. Ağalık sistemi üzerinden güç, feodalite, sınıf çatışmaları ve aşk hikayesini ekrana taşıyan dizinin ilk bölüm izlemesi TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.
Kara Ağaç Destanı'nın galası yapıldı
24 Şubat 2024 13:48:13
TRT 1'in yeni dizisi " Kara Ağaç Destanı", ilk bölümüyle dün akşam izleyicisiyle buluştu. Ağalık sistemi üzerinden güç, feodalite, sınıf çatışmaları ve aşk hikayesini ekrana taşıyan dizinin ilk bölüm izlemesi TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Münevver Kabaoğlu

TRT 1’in etkileyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla adından söz ettiren, Anadolu’nun kadim topraklarında iyiliğin yanında kötülüğün varlığını ve varlığın dünyası ile yokluğun gerçeğini yan yana anlatan “Kara Ağaç Destanı” ilk bölümüyle dün akşam ekran yolcuğuna başladı. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen dizinin ilk bölüm izlemesine TRT Yönetimi, yapımcı Hasan Karul, yönetmen Ufuk Hakan Eren ile dizinin başrol oyuncularından Olgun Şimşek, Emre Kıvılcım, Meltem Akçöl, Özlem Conker ve Merih Öztürk katıldı.

İzleme öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Olgun Şimşek, dönem işi olarak ortaya çok güzel bir iş çıktığını belirterek, “Anadolu mitlerinden, Mezopotamya’nın destanlarından ve masallarından yola çıkılarak ortaya koyulmuş bir hikaye. 1950’ler ve 1970’lerdeki yaşam şartları var, aşklar var, iyileri ve kötüleri var. Aslında bir memleket hikayesi var. Umarım herkes beğenir.” şeklinde konuştu.

Oynadığı Sultan karakterinin çok güçlü bir genç kadın olduğunu söyleyen Meltem Akçöl, “Sultan doğduğu gün babasını kaybediyor ve annesinden sürekli köyünü ve babasını dinleyerek büyüyor. En büyük hayali babasının intikamını almak ve kendi topraklarına dönmek.” dedi.

Dizide Ömer karakterini oynayan Emre Kıvılcım ise, “Emre için Sultan çok özel biri, henüz tanışmadan rüyalarında gördüğü için çok etkileyici bir hikaye. İkisinin ilişkisinin nasıl gelişeceğini çok merak ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

Çekimlerin yapıldığı mekanlardaki hava şartlarının ilk başlarda kendilerini zorladığını ama alıştıklarını aktaran Özlem Conker, “Ortaya çok güzel bir iş çıktı, çok güzel görüntüler var. Soğanlı Köyü’nde çekiyoruz dizimizi, aslında orası bir milli park olmuş. Tarih olarak çok zengin bir yer. İzleyicilere çok yüksek kalitede bir görsel sunacak bir iş çıktı.” dedi.

Çok güzel bir proje içinde olduklarını ve bununla gurur duyduklarını söyleyen Merih Öztürk ise şartlar kendilerini başta zorlasa da yapım ekibi ve yönetmenlerin konforları için her şeyi yaptıklarını ilave ederek, diziyi izleyen seyircilerin beğenmesi temennisinde bulundu.

“Kara Ağaç Destanı” dizisinin konusu:

1950’li yıllarda Kara Ağaç Ovası’nda irili ufaklı ne kadar toprak sahibi ağa varsa hepsinden toprağını zorla alarak toprağını büyüten Harranlı Celal Ağa ile herkes tarafından sevilen ve adaletiyle ünlü Celal Ağa’nın oğlu Ömer ve köye intikam yemini ederek gelen yabancı Sultan, Kara Ağaç’ın kaderini yeniden yazacak. Senaryosunu Mustafa Becit ve Selman Kılıçaslan’ın birlikte kaleme aldığı dizinin çekimleri, aylarca süren titiz çalışmalar sonucunda dönem atmosferine göre hazırlanan Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinin Soğanlı köyünde ve Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde devam ediyor.