Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Orgeneral Bayraktaroğlu, Irak sınırındaki birlikleri denetledi

16 Mart 2024 16:00:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Irak sınırında teröristler için son yaz' mesajının ardından TSK'da üst düzey hazırlıklar artarak devam ediyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, bazı tümen ve hudut komutanlıkları ile Zinar Dağı üs bölgesinde denetlemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, Şırnak'taki 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda gerçekleştirdiği denetlemelerin ardından, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bayraktaroğlu'nun, Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı, Pençe-Şimşek Harekat bölgesindeki Zinar Dağı üs bölgesi ve Şırnak Gülyazı'daki 48'inci Hudut Tugay Komutanlığını ziyaret ettiği ifade edildi.

Erdoğan harekat için işaret verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Türkiye'yi, güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var" açıklamasının ardından devletin üst kademesi Irak’a yönelik diplomatik temaslarını arttırdı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Müsteşarı İbrahim Kalın Irak’a üst üste ziyaretler düzenledi. Kritik ziyarette terörle mücadelede ortak bir anlayış geliştirilmesi ve bu doğrultuda atılabilecek somut adımlar masaya yatırıldı.

Kritik ziyaretin ardından Irak'taki terör örgütü PKK'nın bitirilmesi sürecine hız verilirken TSK kademesi üst bölgelerde inceleme ve denetimlerini sıklaştırdı.