Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda devir teslim töreni

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yüksek Askeri Şura kararlarının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda düzenlenen devir teslim törenine iştirak etti.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda devir teslim töreni
16 Ağustos 2023 17:03:11
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yüksek Askeri Şura kararlarının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda düzenlenen devir teslim törenine iştirak etti.

Törende emekliye ayrılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever görevi Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’na devretti.

Bakan Yaşar Güler, Orgeneral Musa Avsever’e yeni yaşamında sağlık ve mutluluk temennisinde bulunurken Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanan Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’na da yeni görevinde başarılar diledi.

Törende Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan da yer aldı.

bakanlik_4d767a224c6b990fd7011e77f81a152d.jpg

Türkiye Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Türk Kara Kuvvetleri, Türkiye'yi karadan gelebilecek her türlü saldırıya karşı koruma görevini üstlenmektedir. Bu kuvvet, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bünyesinde yer alır ve en geniş kapsamlı kara kuvveti olarak öne çıkar. Ayrıca, asker sayısı açısından NATO'nun ikinci, dünya genelinde ise yedinci en büyük kara kuvveti ordusuna sahiptir.

Tarihî olarak, MÖ 209 yılı, Büyük Hun Devleti'ne ait ilk organize ordunun kuruluş tarihi olarak kabul edilir ve bu aynı zamanda Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yılı olarak kabul edilmektedir. Ancak, 9 Kasım 2016 tarihinde kabul edilen Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnamesi ile bu tarihe kadar Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Komutanlık, Millî Savunma Bakanlığı'na geçmiştir. Aynı kararnamede, cumhurbaşkanı ve başbakanın kuvvet komutanı ve astlarına emir verebilmesi ve bu emirlerin herhangi bir onay gerekmeksizin yerine getirilmesi de belirtilmiştir.

Türk Ordusu'nun 600. kuruluş yıl dönümü 28 Haziran 1963'te kutlandı. O dönemde, Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş tarihi olarak Yeniçeri Ordusu'nun kurulduğu 1363 yılı kabul edilmekteydi. Ancak daha sonraları, Turancılığı savunan Nihal Atsız, bu görüşü eleştirerek Hiung-nu hükümdarı Mete'nin onluk sistemine dayalı bir ordu kurduğu düşünülen tarih olan MÖ 209 yılının "Türk Ordusu"nun gerçek kuruluş tarihi olduğunu iddia etti. Bu görüş 12 Eylül Darbesi sonrasında benimsendi ve hâlen MÖ 209, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yılı olarak kabul edilmektedir.

MİT'TEN NOKTA OPERASYON