Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2401.95
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Karadeniz'e bir uyarı daha!

Orta ve Doğu Karadeniz'de devam etmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle "turuncu" kodlu uyarıda bulunuldu. Su baskınlarına dikkat SU BASKINLARINA DiKKAT!
Karadeniz'e bir uyarı daha!
10 Temmuz 2023 11:28:46
Orta ve Doğu Karadeniz'de devam etmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle "turuncu" kodlu uyarıda bulunuldu. Su baskınlarına dikkat SU BASKINLARINA DiKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Yozgat'ın doğu, Sivas'ın kuzey ve batı, Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli, Ordu, Giresun, Rize, Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ'DE SEL RİSKİ DEVAM EDİYOR

harita_8ec8e01d4f91faaba278766db534a3ad.png

Öte yandan gök gürültülü sağanak beklenen, Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon için "turuncu" uyarıda bulunuldu.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

yagis2_14e9fcb73c5679ac10d980e18f30014d.jpg

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD) kuvvetli yağışlara yönelik uyarıda bulundu. Orta Karadeniz'de yağışların saat 16.00'ya, Doğu Karadeniz'de ise gece yarısına kadar etkili olacağı bildirildi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

Batı Karadeniz bölgesinde görülen aşırı yağışlar bölgenin büyük bölümünde etkisini kaybetmiştir. Yağışların, yüksek kesimlerde hafif ve orta kuvvette devam edeceği; Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop çevrelerinde bu akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli geçişler olacağı tahmin edilmektedir.

Orta Karadeniz bölgesinde (Sinop, Samsun ve Ordu) görülen şiddetli yağışların bugün öğleden sonra saat 16.00’dan itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Doğu Karadeniz bölgesinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) görülen kuvvetli yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren gece yarısına kadar tekrar kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların, gece yarısından itibaren etkisini kaybederek Salı günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.